L'Ajuntament es compromet a estudiar zones alternatives per aparcar a Can Cuiàs mentre durin les obres a Ciutat Meridiana

Dimecres, 9 d'octubre de 2019 a les 08:00

Els treballs per construir una escales mecàniques al barri barceloní provocaran la pèrdua d'una cinquantena de places d'estacionament al carrer Circumval·lació.

Una setantena de persones van omplir ahir al vespre una de les sales del centre cívic de Can Cuiàs per escoltar les explicacions de l’Ajuntament i expressar la seva preocupació per les afectacions al trànsit i als aparcaments que tindran les obres de construcció d’unes escales mecàniques al barri limítrof de Ciutat Meridiana, entre els carrers de les Agudes i Rasos de Peguera. Aquests treballs, que l’Ajuntament de Barcelona començarà la propera setmana i que s’allargaran fins a finals de gener, provocaran que el carrer Circumval·lació, en el tram entre Camèlies i l’accés a l’escola bressol Camí del Bosc i al col·legi Ginesta, passi a ser de doble sentit i també sigui l’únic punt de sortida des de Ciutat Meridiana. Aquest canvi provocarà un augment de la circulació de vehicles i obligarà a treure una cinquantena de places d’aparcament en semibateria que hi ha en aquest tram de la part montcadenca. La previsió és que aquesta modificació es faci a partir del 4 de novembre i el consistori espera que es pugui tornar a habilitat la zona d'estacionament abans de la data de finalització de les obres.

La reunió amb els veïns va comptar amb la presència d’Oriol Serratussell, regidor de Policia Local de l’Ajuntament de Montcada, i Josep Pubill, cap tècnic dels Serveis Municipals, que van expressar que aquestes modificacions es deuen a unes obres que impulsa l’Ajuntament de Barcelona i que ambdues administracions han estat negociant durant setmanes per aconseguir que l’afectació als veïns de Can Cuiàs sigui la menor possible. Els responsables del consistori es van comprometre a estudiar alternatives perquè els veïns puguin aparcar els seus vehicles, ja sigui en zones com el carrer Gardènies –on actualment no es pot estacionar–, o en alguna part de Barcelona com el Torrent del Bosc, situat al costat del camp de futbol.

Com a responsable de la Policia Local, Serratusell va demanar paciència a tots els veïns i va avançar que els efectius de la Policia de Proximitat estaran més presents a Can Cuiàs en les hores puntes d’entrada i sortida dels centres educatius per evitar problemes. Al mateix temps, l’edil va manifestar que el fet que la policia pugui ser més permissiva amb els veïns durant el temps que durin les obres "no impedirà que s’actuï si hi ha prejudicis a terceres persones". Alguns assistents també van expressar la necessitat d’augmentar la presència policial al barri durant les nits ja que els veïns es veuran obligats a buscar aparcament al polígon o en zones poc transitades.

Darrera actualització: 09.10.2019 | 13:38