El duet montcadenc A2, seleccionat al projecte Cabal Musical 2021

Divendres, 17 de desembre de 2021 a les 00:00

Aquesta iniciativa la promou el Consorci del Besòs, conjuntament amb els ajuntaments dels municipis d’aquesta zona.

El duet musical A2 (Al cuadrado), format per les montcadenques Ania Casajuana i Andrea Díaz, participarà en el projecte d’acompanyament de joves músics Cabal Musical, promogut pel Consorci del Besòs amb el suport dels ajuntaments de Montcada i Reixac, Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs. De les tres propostes del municipi preseleccionades un cop finalitzat el termini d’inscripció (a final de novembre), A2 ha estat finalment un dels grups triats pel jurat, format per representants dels cinc ajuntaments participants, del Consorci del Besòs i de Taller de Músics, ens que gestiona el projecte.

A2 és un grup musical emergent, de pop alternatiu, format per dues joves amigues des de petites, que van començar a cantar juntes als 15 anys. El Nadal del 2019 van actuar per primera vegada a l’Espai Jove Can Tauler, on hi han tornat a tocar en diverses ocasions. Al maig d’aquest any, el duet va publicar el seu primer EP, ‘¿Y tú, qué tal?’, amb quatre cançons. Aquest mateix mes, A2 va actuar a l’Espai Poblet, en el marc de FeM Montcada i Reixac.

Promoció dels joves músics
Cabal Musical és un projecte d’innovació per a la inclusió social, basat en l’assessorament artístic de joves músics, que reben 18 mesos de formació, orientació i acompanyament amb recursos professionals per convertir les seves inquietuds creatives en projectes d’emprenedoria en el sector musical.

L’organització busca grups i músics joves amb talent però sense trajectòria sòlida ni recursos per accedir-hi. La selecció de les bandes i músics es fa en una audició en directe, davant d’un jurat de 13 components. Un cop seleccionats els participants, la seva formació serà, entre d’altres àmbits, en música, art i posada en escena, així com comunicació, màrqueting, imatge corporativa, fotografia i termes laborals i empresarials.

La formació culmina amb la gravació d’una maqueta en un estudi professional, l’enregistrament d’un vídeo musical i la realització d’una sessió de fotografies. Un cop acabada la formació, els participants gaudeixen d’un acompanyament en la seva introducció al sector de la música professional.

Darrera actualització: 17.12.2021 | 10:22