Un total de 25.511 persones podrà votar a Montcada i Reixac en les eleccions municipals i europees 2019

Divendres, 24 de maig de 2019 a les 13:00

Els comicis tindran lloc aquest diumenge, 26 de maig, i un total de 10 candidatures opten a l'Alcaldia del municipi, una menys que al 2015.

Un total de 25.511 persones podrà exercir el seu dret a vot a Montcada i Reixac aquest diumenge, 26 de maig, amb motiu de les eleccions municipals i europees 2019, els onzens comicis locals des del 1979. A nivell local, la ciutadania podrà votar 10 candidatures que opten a l’Alcaldia del municipi, una menys que a les eleccions del 2015. Vuit de les llistes tenen actualment representació al consistori: PSC, Cs, ERC, Junts x Catalunya (PdCAT), En Comú Podem (ICV i Círculo Montcada), Alternativa per Montcada i Reixac (EUiA), CUP i PP. Altres dues candidatures s’hi presenten per primer cop, Vivim Montcada i Reixac i VOX. Als anteriors comicis, hi van votar 13.991 persones sobre un cens de 25.067 electors, el que va suposar un 55,8% de participació. Per a les eleccions al Parlament Europeu, la ciutadania podrà triar entre 32 candidatures (papereta blava).

La jornada electoral tindrà lloc de 9 a 20 h i les 30 taules de Montcada i Reixac estaran situades a 13 col·legis electorals: el Centre Cívic Can Cuiàs, l’escola Mitja Costa, la seu de l’AV Font Pudenta-Muntanyeta, l’institut Montserrat Miró, l’escola Elvira Cuyàs, l’escola Mas Rampinyo, l’Auditori Municipal, l’escola El Turó, l’Espai Jove Can Tauler, l’escola Reixac, l’institut La Ribera, el Centre Cívic La Ribera i el Kursaal. Un total de 90 persones seran els presidents i vocals de les taules, triades per Ple. L’Ajuntament desplegarà un dispositiu especial tècnic i humà per garantir el bon funcionament de la jornada.

Les dades de participació es faran públiques a les 14 h i a les 18 h i el recompte de vots arrencarà a les 20 h, un cop tanquin els col·legis electorals. La web municipal, www.montcada.cat i els mitjans de comunicació locals, per mitjà dels seus espais habituals i les xarxes socials, faran el seguiment de la jornada. La programació a l’emissora municipal Montcada Ràdio (104.6 fm i www.montcadaradio.com) arrencarà a les 10 h amb butlletins que s’emetran cada hora fins conèixer els resultats de les eleccions municipals, que es preveu que arribaran ben entrada la nit perquè en primer lloc s’ha d’escrutar els vots de les europees. La Veu de Montcada i Reixac, en edició impresa, farà un número especial d’eleccions que sortirà al carrer el 31 de maig.

Darrera actualització: 26.05.2019 | 15:54