La participació a les 14 h a Montcada i Reixac al 26M és del 32,8%

Diumenge, 26 de maig de 2019 a les 15:00

Aquesta xifra suposa un increment de dos punts respecte les anteriors eleccions municipals, celebrats al 2015, i 9 punts més en relació a les europees del 2014.

Un total de 8.405 persones, el que representa un 32,8% del cens (25.511 persones) ha participat a les eleccions municipals i europees d’aquest diumenge, 26 de maig. Aquesta xifra suposa un 2% més respecte a les anteriors locals, celebrades al 2015, quan a la mateixa hora havia votat el 30,2%, d’un cens que aleshores era de 25.067 persones. En relació a les europees, les anteriors es van celebrar al 2014 i a les 14 h de fa 5 anys, la participació se situava en un 23%, sobre un cens de 24.770 persones. Les pròximes dades que es coneixeran seran les de la participació registrada a les 18 h.

La jornada electoral s’ha posat en marxa amb normalitat. L’únic fet destacable és que, donada la gran quantitat de paperetes per a aquets comicis –10 per a les municipals i 32, per a les europees– els presidents de mesa han decidit que, per motius d’espai, a les cabines de vot secret, o bé no s’hi ha col·locat res o només les candidatures per a les municipals. Per garantir el vot secret, es recomana a la ciutadania que agafi totes les paperetes i que a la cabina finquin dins del sobre la de l’opció triada.

Aquest diumenge es viuen els onzens comicis locals des del 1979 i en aquesta ocasió es presenten 10 candidatures, una menys que les eleccions del 2015. Vuit de les llistes tenen actualment representació al consistori: PSC, Cs, ERC, Junts x Catalunya (PdCAT), En Comú Podem (ICV i Círculo Montcada), Alternativa per Montcada i Reixac (EUiA), CUP i PP. Altres dues candidatures s’hi presenten per primer cop, Vivim Montcada i Reixac i VOX. Als anteriors comicis, hi van votar 13.991 persones sobre un cens de 25.067 electors, el que va suposar un 55,8% de participació. Per a les eleccions al Parlament Europeu, la ciutadania podrà triar entre 32 candidatures (papereta blava). A les anteriors eleccions al Parlament Europeu, celebrades al 2014, va votar a la ciutat el 43% del cens.

Fins a les 20 h s’hi podrà anar a votar i les 30 taules de Montcada i Reixac estaran situades a 13 col·legis electorals: el Centre Cívic Can Cuiàs, l’escola Mitja Costa, la seu de l’AV Font Pudenta-Muntanyeta, l’institut Montserrat Miró, l’escola Elvira Cuyàs, l’escola Mas Rampinyo, l’Auditori Municipal, l’escola El Turó, l’Espai Jove Can Tauler, l’escola Reixac, l’institut La Ribera, el Centre Cívic La Ribera i el Kursaal. Un total de 90 persones són els presidents i vocals de les taules, triades per Ple. L’Ajuntament desplega un dispositiu especial tècnic i humà per garantir el bon funcionament de la jornada.

El recompte de vots arrencarà a les 20 h, un cop tanquin els col·legis electorals. La web municipal, www.montcada.cat i els mitjans de comunicació locals, per mitjà dels seus espais habituals i les xarxes socials, faran el seguiment de la jornada. La programació a l’emissora municipal Montcada Ràdio (104.6 fm iwww.montcadaradio.com) arrencarà a les 10 h amb butlletins que s’emetran cada hora fins conèixer els resultats de les eleccions municipals, que es preveu que arribaran ben entrada la nit perquè en primer lloc s’ha d’escrutar els vots de les europees. La Veu de Montcada i Reixac, en edició impresa, farà un número especial d’eleccions que sortirà al carrer el 31 de maig.

Darrera actualització: 26.05.2019 | 15:01