Montcada i Reixac tria aquest diumenge els membres de la Corporació del pròxim mandat

Diumenge, 26 de maig de 2019 a les 00:00

Un total de 10 candidatures opta a l'Alcaldia del municipi. La convocatòria coincideix amb les eleccions al Parlament Europeu 2019.

La jornada electoral d’aquest diumenge, 26 de maig, s’ha posat en marxa amb normalitat. Un total de 25.511 persones estan cridades a les urnes al municipi, amb motiu de les eleccions municipals i europees 2018. Es tracta dels onzens comicis locals des del 1979 i en aquesta ocasió es presenten 10 candidatures, una menys que les eleccions del 2015. Vuit de les llistes tenen actualment representació al consistori: PSC, Cs, ERC, Junts x Catalunya (PdCAT), En Comú Podem (ICV i Círculo Montcada), Alternativa per Montcada i Reixac (EUiA), CUP i PP. Altres dues candidatures s’hi presenten per primer cop, Vivim Montcada i Reixac i VOX. Als anteriors comicis, hi van votar 13.991 persones sobre un cens de 25.067 electors, el que va suposar un 55,8% de participació. Per a les eleccions al Parlament Europeu, la ciutadania podrà triar entre 32 candidatures (papereta blava). A les anteriors eleccions al Parlament Europeu, celebrades al 2014, va votar a la ciutat el 43% del cens.

Fins a les 20 h s’hi podrà anar a votar i les 30 taules de Montcada i Reixac estaran situades a 13 col·legis electorals: el Centre Cívic Can Cuiàs, l’escola Mitja Costa, la seu de l’AV Font Pudenta-Muntanyeta, l’institut Montserrat Miró, l’escola Elvira Cuyàs, l’escola Mas Rampinyo, l’Auditori Municipal, l’escola El Turó, l’Espai Jove Can Tauler, l’escola Reixac, l’institut La Ribera, el Centre Cívic La Ribera i el Kursaal. Un total de 90 persones són els presidents i vocals de les taules, triades per Ple. L’Ajuntament desplega un dispositiu especial tècnic i humà per garantir el bon funcionament de la jornada.

Les dades de participació es fan públiques a les 14 h i a les 18 h i el recompte de vots arrencarà a les 20 h, un cop tanquin els col·legis electorals. La web municipal, www.montcada.cat i els mitjans de comunicació locals, per mitjà dels seus espais habituals i les xarxes socials, faran el seguiment de la jornada. La programació a l’emissora municipal Montcada Ràdio (104.6 fm iwww.montcadaradio.com) arrencarà a les 10 h amb butlletins que s’emetran cada hora fins conèixer els resultats de les eleccions municipals, que es preveu que arribaran ben entrada la nit perquè en primer lloc s’ha d’escrutar els vots de les europees. La Veu de Montcada i Reixac, en edició impresa, farà un número especial d’eleccions que sortirà al carrer el 31 de maig.

Darrera actualització: 26.05.2019 | 09:47