Un nou web municipal promou el catàleg de patrimoni de Montcada i Reixac

Divendres, 3 de maig de 2019 a les 00:00

Aquesta setmana s’ha posat en marxa el web municipal patrimoni.montcada.cat, que recull tota la informació relativa al catàleg de patrimoni de Montcada i Reixac, que es va presentar oficialment el passat 20 de febrer.

El nou web, elaborat pel departament d’Organització i Noves Tecnologies, inclou els 112 elements que el consistori montcadenc vol protegir i preservar. El president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, ha afirmat que “aquesta nova eina ens permetrà difondre i promoure un valuós patrimoni que té el municipi”.

Al web estan ordenats tots els elements en una classificació que estableix 4 categories diferents. La primera està formada per conjunts arquitectònics amb un total de 4 elements; 66 elements estan dintre de l’arquitectura religiosa, pública i industrial, a banda de residències rurals i urbanes i obres d’enginyeria; 17 elements estan inclosos a la categoria de jaciments arqueològics; i 25 a la de patrimoni natural, ambiental i paisatgístic. Cadascun dels elements catalogats va acompanyat d’una fitxa descriptiva amb imatges i referències com la cronologia, l’autor, la categoria i el seu nivell de protecció.

El ple de desembre de 2018 va aprovar definitivament el document, que va ser redactat pels arquitectes Josep Lluís Gorina i Ricard Farrés i l’historiador Jaume Alcázar. Amb la posada en marxa del web es posa punt i final a un procés que va començar l’any 1999. Les primeres aprovacions del projecte daten del 2002, però al 2003 el procés es va aturar mitjançant una resolució d'Alcaldia. Al 2013, gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona, es van reprendre els tràmits.

Darrera actualització: 03.05.2019 | 09:25