El patrimoni local protagonitza el calendari municipal 2020, que ja és al carrer

Dijous, 19 de desembre de 2019 a les 00:00

Els exemplars de l'almanac es poden recollir a l'Auditori Municipal, la Casa de la Vila, l'Ajuntament i el Kursaal, fins esgotar-ne les existències.

El calendari municipal 2020, que edita l'Ajuntament, ja és al carrer i es pot obtenir a l’edifici del consistori (Avinguda de la Unitat, 6), la Casa de la Vila (Major, 32), el Kursaal (Masia, 39) i l’Auditori Municipal (plaça de l’Església, 12), en l’horari habitual d’atenció al públic i fins esgotar les 3.500 unitats que s’han fet. L’almanac es va presentar ahir dimecres, 18 de desembre, a l’Auditori Municipal. El calendari del 2020 es dedica al patrimoni local, coincidint amb l’aprovació aquest 2019 del Catàleg de Patrimoni de Montcada i Reixac.

Els 12 mesos de l’any i la portada els il·lustren fotografies, fetes per membres de l’Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixac (Afotmir), d’edificis i elements del patrimoni natural, com ara espais coneguts com la Casa de les Aigües o l’església de Reixac i d’altres menys populars com Can Valentí o la Masia de Can Sants. “Montcada i Reixac és més que infraestructures i ciment, és patrimoni cultural i natural que ens explica d’on venim i per això cal protegir-lo”, va indicar l’alcaldessa, Laura Campos, durant la presentació. El president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, va expressar que “és una obsessió d’aquest govern protegir el patrimoni i ens sap molt greu que el Catàleg de Patrimoni hagi arribat 20 anys tard, quan hi ha elements molt malmesos o desapareguts”. En nom de l’Afotmir, el seu president, Cosme Oriol, va explicar que hi ha una comissió de l’entitat dedica a il·lustrar els 112 elements patrimonials inclosos al Catàleg.

El calendari municipal incorpora les activitats de ciutat que tenen lloc a Montcada i Reixac, la commemoració d'efemèrides amb repercussió local, la Festa Major de la ciutat i la dels barris i els dies festius, locals i nacionals. En aquesta ocasió, l’almanac detalla aquelles activitats dedicades a promoure el patrimoni local, com ara el programa d’activitats a la Casa de les Aigües, les visites a l’església de Reixac o d’altres accions del Museu Municipal. El calendari és una iniciativa municipal gestionada per l’empresa No et perdis.

Darrera actualització: 19.12.2019 | 10:03