Seixantè aniversari de 'La riuada' del 1962

Divendres, 23 de setembre de 2022 a les 10:00

El consistori dedica un portal web a explicar la tragèdia més gran succeïda a Montcada i Reixac. L'Arxiu Municipal hah col·laborat amb una exposició i un catàleg de caire comarcal sobre la riuada.

El proper diumenge, 25 de setembre, es compleixen seixanta anys de 'La Riuada'. Un 25 de setembre de 1962, més de dos-cents litres d'aigua van caure en un riu no canalitzat i va posar fi a la vida de trenta persones, a banda de deixar el municipi completament devastat. Amb motiu del seixantè aniversari, al web del consistori hi ha un portal dedicat exclusivament a la Riuada del 1962 que conté tot el contingut relacionat amb els fets.

En un primer terme, es troba una breu presentació de la història, acompanyada d’un petit tràiler. Igualment, es pot trobar tota la història explicada al detall, complementada amb documentació en format vídeo, imatges, articles de premsa, llibres i informació relacionada amb els fets que ajudaran a comprendre tot el mal que va fer aquest fenomen meteorològic al poble.

L'any 2012, pel cinquantè aniversari de 'La riuada', l'Ajuntament va instal·lar al pont de La Salle -davant de l'escola- un monòlit commemoratiu dels fets i es va homenatjar a totes les víctimes i damnificats. També es va fer una exposició que va estar disponible durant mesos primer a l'Auditori Municipal i després a l'Espai Cultural Kursaal i es va publicar el llibre i l'audiovisual 'Les Veus de la Tragèdia. La riuada de 1962 a Montcada i Reixac'. 

Projecte comarcal
L'Arxiu Municipal de Montcada i Reixac ha col·laborat amb la Xarxa d'Arxius Comarcals en el projecte 'La Riuada del 62. Perspectiva històrica i social d'una catàstrofe al Vallès Occidental', que inclou xerrades i una exposició itinerant que visitarà els municipis de la comarca, propostes que reflexionaran sobre el paper del moviment veïnal, la immigració, les conseqüències humanes de la catàstrofe, les víctimes i la utilització que en va fer el règim franquista. El cicle es presenta aquest dimarts, 27 de setembre, amb una xerrada sobre les conseqüències socials de la riuada: el moviment veïnal, a càrrec del doctor Manel Márquez (18.30 h), a l'Arxiu Comarcal (c. Baldrich, 268; Terrassa).

Darrera actualització: 27.09.2022 | 13:23