Prop de 1.500 persones desfilaran per la Rua de Carnaval 2020

Dijous, 20 de febrer de 2020 a les 00:00

El Rei Carnestoltes arribarà a Montcada i Reixac aquest dijous, 20 de febrer, i saludarà en diferentes llengües, amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna.

La benvinguda oficial al Carnaval 2020 a Montcada i Reixac la farà el Rei Carnestoltes aquest dijous, 20 de febrer (Dijous gras). A les 16.30 h començarà una cercavila musical a la plaça de l’Església, que concentrarà tothom que vulgui anar a rebre Sa Majestat a l’estació de tren de Montcada-Manresa (carrer Bogatell), a les 17.30 h. Enguany, el Carnaval coincideix amb la celebració a la ciutat del Dia Internacional de la Llengua Materna i per aquest motiu, tant el Rei com el mestre de cerimònies saludaran el públic en algunes de les llengües parlades al municipi. Un cop feta la recepció, el Carnestoltes i la comitiva es desplaçaran a la plaça de l’Església, per gaudir de l’espectacle ‘Donem-li una vola al cos’, de Xiula.

L’acte central del programa és, un any més, la Gran Rua de dissabte, dia 22, durant la qual prop de 1.500 persones desfilaran per la ciutat, distribuïdes en 18 comparses, algunes d’històriques i d’altres, de recent creació. L’inici del recorregut, encapçalat pel grup de batucada Brincadeira, serà el carrer Bifurcació (Can Sant Joan), a les 17 h, i la desfilada recorrerà els carrers Bateria, Masia, avinguda de la Unitat, Elionor, Major, Rambla dels Països Catalans i el camí de la Font Freda, fins arribar al sambòdrom, situat a l’exterior del Pavelló Miquel Poblet, on hi faran el ball de lluïment. L’endemà, diumenge, serà el comiat del Rei Carnestoltes, que enguany es fa en el marc del ball infantil de diumenge, 23 de febrer, a la plaça de l’Església (12 h), amb el grup La Belluga.

Durant la festa es farà públic i es lliuraran els premis del concurs de sardines carnavaleres. Fins dissabte, 22 de febrer, es podran portar les creacions a la Casa de la Vila (Major, 32) o a l’Auditori Municipal (plaça de l’Església, 12). En el moment de lliurar la sardina, les persones participants hauran d’omplir una butlleta. Del 27 de febrer al 22 de març, la Casa de la Vila acollirà una exposició, amb les sardines carnavaleres i fotografies del Carnaval 2020.

El Carnaval també es viu als barris i equipaments. Demà divendres, 21 de febrer, el Centre Cívic i entitats de Can Cuiàs celebraran una festa al Parc del Turó Blau (18 h). Hi haurà la benvinguda al Carnestoltes, zumba i una xocolatada. El Casal de la Mina (Avinguda de la Unitat, sn) farà la seva festa el 23 de febrer (17.30 h), amb ball i concurs de disfresses. El Centre Cívic La Ribera (Llevant, 10) dedicarà la tarda del 25 de febrer al Carnaval, amb un taller de màscares (17.30 h) i una batukada pel barri, amb el grup Batúcamela (19 h).

Darrera actualització: 17.02.2020 | 16:35