Una desena d’activitats per celebrar el Carnaval 2020 a Montcada i Reixac

Dimecres, 5 de febrer de 2020 a les 08:00

El concurs de sardines carnavaleres ja és en marxa i hi haurà un taller de manualitats a la Biblioteca Elisenda el 18 de febrer per al que cal inscripció prèvia.

El Carnaval a Montcada i Reixac es viurà durant aquest mes de febrer, amb una desena de propostes. L’acte central serà la Rua del 22 de febrer, amb la participació de 18 comparses, amb un total de 1.490 persones. La desfilada arrencarà a les 17 h, a Can Sant Joan, i recorrerà diferents carrers del municipi fins arribar al sambòdrom, que s’habilitarà davant del Pavelló Miquel Poblet (Camí de la Font Freda, 3).

La benvinguda al Rei Carnestoltes i la seva cort serà el 20 de febrer, Dijous Gras. L’activitat començarà a la plaça de l’Església a les 16.30 h, amb una cercavila musical que acompanyarà el públic fins a l’estació de tren de Montcada-Manresa, on es farà la recepció al Carnestoltes. Enguany, el Carnaval coincideix amb el Dia Internacional de la Llengua Materna i per commemorar aquesta efemèride, el Carnestoltes i el mestre de cerimònies saludaran el públic en alguna de la trentena de llengües que es parlen a Montcada i Reixac. L’acte acabarà a la plaça de l’Església amb un ball infantil amb confetti. Enguany, el comiat del Rei Carnestoltes es farà en el marc del ball infantil de diumenge, 23 de febrer, a la plaça de l’Església (12 h), amb el grup La Belluga.

Durant la festa es farà públic i es lliuraran els premis del concurs de sardines carnavaleres. Fins al 22 de febrer es podran portar les creacions a la Casa de la Vila (Major, 32) o a l’Auditori Municipal (plaça de l’Església, 12). En el moment de lliurar la sardina, les persones participants hauran d’omplir una butlleta. Per col·laborar amb els infants que hi vulguin participar, la Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32) organitza el 18 de febrer el taller per disfressar sardines, a les 17.30 h. Per assistir-hi, cal inscripció prèvia. Del 27 de febrer al 22 de març, la Casa de la Vila acollirà una exposició, amb les sardines carnavaleres i fotografies del Carnaval 2020.

El Carnaval també es viurà als barris i equipaments. El 13 de febrer, la Biblioteca Can Sant Joan (Turó, 45) oferirà un taller de manualitats relacionades amb la festa de les disfresses (17.30 h), per a infants a partir de 3 anys. Cal inscripció prèvia. El 21 de febrer, el Centre Cívic i entitats de Can Cuiàs celebraran una festa al Parc del Turó Blau (18 h). Hi haurà la benvinguda al Carnestoltes, zumba i una xocolatada. El Casal de la Mina (Avinguda de la Unitat, sn) farà la seva festa el 23 de febrer (17.30 h), amb ball i concurs de disfresses. El Centre Cívic La Ribera (Llevant, 10) dedicarà la tarda del 25 de febrer al Carnaval, amb un taller de màscares (17.30 h) i una batukada pel barri, amb el grup Batúcamela (19 h).

Darrera actualització: 05.02.2020 | 17:17