Montcada i Reixac se suma a la commemoració de l’Any Felícia Fuster

Dimarts, 14 de setembre de 2021 a les 11:00

El primer acte amb motiu de l’efemèride és un espectacle de literatura, música i dansa que es farà el 22 de setembre a l’annex del pavelló Miquel Poblet.

L’Ajuntament, les biblioteques i el Servei Local de Català de Montcada i Reixac s’han adherit a l’Any Felícia Fuster, declarat per la Generalitat aquest 2021, amb motiu del centenari del naixement de la poetessa i artista plàstica catalana (1921-2012). Fuster va ser poeta, traductora i artista plàstica, amb una obra que combina els diferents llenguatges i que estableix estretes comunicacions entre la pintura i la literatura.

L’autora es va donar a conèixer als anys 40 en exposicions col·lectives a Barcelona i Madrid, però la postguerra la va enviar a viure a París, ciutat on hi va residir bona part de la seva vida. L’objectiu de l’efemèride és conèixer l’obra d’aquesta autora, no tan coneguda com d’altres escriptors i escriptores de la seva generació, amb una obra original, moderna, experimental i dinàmica.

Programa local
La primera activitat a Montcada i Reixac amb motiu de la commemoració és el muntatge T’obro la meva veu sota dels núvols, un espectacle multidisciplinari que agermana literatura, música i dansa i que pretén transmetre el caràcter visual de la poesia i el llegat innovador i universal de Fuster. L’acte tindrà lloc el 22 de setembre (18 h), a l’espai annex exterior al pavelló Miquel Poblet (Camí de la Font Freda, 3). L’accés és gratuït i l’aforament serà limitat, seguint les mesures de prevenció de la pandèmia. Cal inscripció prèvia. Des d’ara i fins a principi de novembre hi haurà altres activitats per difondre el llegat de Felícia Fuster, com xerrades, exposicions i altres accions divulgatives, algunes de les quals comptaran amb el suport de l'Associació Cultural Montcada. La Fundació Felícia Fuster hi col·labora amb la difusió de les activitats.

Darrera actualització: 16.09.2021 | 09:47