Els usuaris de la llar residència Jesús Farrés treballen la figura de Felícia Fuster en un taller d’art

Dimarts, 26 d'octubre de 2021 a les 00:00

Un total de 24 persones ha participat a l’activitat, que pretenia destacar la vessant artística de l’escriptora i pintora catalana, de la qual enguany se celebra el centenari del seu naixement.

Els usuaris de la llar residència Jesús Farrés –equipament per a persones amb diversitat funcional ubicat a Mas Rampinyo, que pertany a Catalònia Fundació– han participat en un taller en el marc del programa d’activitats que organitza l’Ajuntament de Montcada i Reixac amb motiu de l’Any Felícia Fuster. L’objectiu de l’activitat era visibilitzar la vessant artística de Fuster –qui a més d’escriptora també va ser pintora–, a la vegada que s’oferia una activitat per estimular les capacitats artístiques de les persones amb diversitat funcional.

El taller s’ha fet a les instal·lacions de la Biblioteca Elisenda, en dues sessions d’una hora de durada (20 i 22 d’octubre), amb dotze participants per jornada. L’artista Gemma Garcia s’ha encarregat de dinamitzar l’activitat, que ha consistit a que els participants dibuixessin, amb tinta xinesa, formes amb traços espontanis i senzills, poc dirigits per donar espai a la llibertat de moviment.

Les tècniques que han emprat els usuaris de la residència per elaborar les seves creacions han estat les que utilitzava Felícia Fuster; l’estil japonès sumi-e, que consisteix en una meditació per mitjà del dibuix, per captar l’essència amb la mínima pinzellada; i la pintura Zen, que es basa en la llibertat de moviment, l’espontaneïtat, l’honestedat i les formes simples. Els treballs del taller s’exposaran a la Biblioteca Elisenda, amb el nom ‘Bosc de textures’.

Darrera actualització: 26.10.2021 | 13:05