La poesia de Felícia Fuster omple els equipaments municipals
Aquesta acció forma part del programa d’activitats a Montcada i Reixac per difondre el llegat de l’autora, de la qual enguany es commemora el centenari del seu naixement.
Nou espais municipals mostren versos de la poetessa i artista Felícia Fuster, concretament l’Àgora de Montcada Aqua, el mateix Aqua, les biblioteques Elisenda de Montcada i Can Sant Joan, la Casa de la Vila, el Casal de la Gent Gran Casa de la Mina, el Centre Cívic Can Cuiàs, l’Espai Cultural Kursaal i l’Hotel d’Entitats. Amb aquesta acció és pretén donar visibilitat a l’obra de l’autora, de la qual enguany es commemora el centenari del seu naixement. L’Ajuntament de Montcada i Reixac s’ha adherit a la commemoració decretada per la Generalitat, amb diverses accions. Una mostra de les obres de l’autora també es pot llegir als punts de llibre editats per l’Ajuntament i que trobareu a les biblioteques, l’Espai Cultural Kursaal, el Centre Cívic Can Cuiàs, la Casa de la Vila i l’Auditori Municipal.
Més activitats
En el marc de la commemoració, l’Associació Cultural Montcada organitza el 21 d’octubre (19 h) una xerrada a la seu de l’entitat (Major, 47), a càrrec de l’escriptora Margarida Codina. Del 28 d’octubre al 23 de novembre, la Biblioteca Elisenda acollirà l’exposició ‘A dins, a fora’. Felícia Fuster (Barcelona, 1921-París, 2012), poeta i pintora. Es tracta d’una mostra de petit format que repassa les etapes vitals, literàries i artístiques de Fuster, produïda per l’Institut de les Lletres Catalanes, amb el suport del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya. El 22 de setembre passat es va fer el primer acte amb motiu de l’Any Fuster, l’espectacle multidisciplinari ‘T’obro la meva veu sota dels núvols’. Les activitats compten amb el suport de la Fundació Felícia Fuster.
Biografia
Felícia Fuster va ser poeta, traductora i artista plàstica, amb una obra que combina els diferents llenguatges i que estableix estrets vasos comunicants entre pintura i literatura, dos camins per avançar en l’art i l’experimentació. Es va donar a conèixer als anys 40 en exposicions col·lectives a Barcelona i Madrid, però l’ambient enrarit de la postguerra i la seva inquietud vital la van portar a París i al 1951 va decidir quedar-s’hi a viure.
El 1984 va irrompre en la lírica catalana amb el llibre Una cançó per a ningú i trenta diàlegs inútils, en què mostrava una veu, nova i alhora madura. A partir d’aquell moment, va desplegar amb gran força la seva obra literària i pictòrica. L’Any Felícia Fuster ha de servir d’altaveu per rellançar la figura i l’obra d’una veu molt potent i original que es va guiar sempre per l’experimentació i va encetar camins poètics i pictòrics nous que la fan plenament contemporània.