Les violències sobre les dones grans centren el programa del 25N

Dimarts, 14 de novembre de 2017 a les 00:00

Les violències masclistes que pateixen les dones grans serà l’eix central dels actes amb motiu del Dia Internacional contra les Violències de gènere, el 25 de novembre.

Les activitats, organitzades per l’Ajuntament i les entitats de dones, començaran aquest dijous, 16 de novembre, amb l’elaboració dels llacets que s’utilitzaran per guarnir un arbre de cada barri en record de cada una de les víctimes dels feminicidis durant aquest any. El taller es farà al Casal de la Mina, a partir de les 18 h. L'endemà, dia 17, es realitzarà aquesta mateixa activitat al Casal de Montcada i Reixac, a les 17 h.

El primer acte tindrà lloc el 21 de novembre, amb 'Omplim de llaços els artres', a les 17 h, a la plaça del Poble. A les 19 h hi haurà una xerrada a la Casa de la Vila (Major, 32), amb el nom 'Grans invisibles, dones grans i violències masclistes', a càrrec de Raquel Boquet, psicòloga del Grup de Dones Feministes El Safareig, a Cerdanyola, i de la treballadora de Serveis Socials de Montcada i Reixac Teresa Fernández.

L’endemà, el dia 22, es guarnirà un arbre de la Ribera (16.30 h) i es farà un cinefòrum a l’Auditori Municipal, amb la projecció del documental Free i un col·loqui amb la seva directora, Lala Gomà. Aquest film forma part de 'Conegudes també a casa', de la Mostra de Films de dones de Barcelona. El programa del 25N arribarà el 23 de novembre a Can Sant Joan, amb la decoració d’un arbre (16.30 h) i la projecció del documental ‘Fòrum’, elaborat pel grup de dones del barri, al Casal de la Mina (17.30 h).  les 18 h, el Casal de Montcada i Reixac organitza 'Trobades en valor', el passi d'un vídeo contra les violències masclistes.

El dia 24 tindran lloc els actes centrals de l’efemèride, amb la lectura d’un manifest a Can Cuiàs per part del grup de dones del barri (17 h) i la penjada dels llacets a un arbre, una acció que es repetirà a les 18.30 h a l’olivera situada a la plaça de l’Església. Tot seguit, es farà la lectura de dos poemes sobre dones grans maltractades, un sobre la violència sexual i l’altre sobre la violència econòmica i psicològica. El dia 25, a les 17.30 h, el Grup de Dones de Can Sant Joan ofereix un concert contra la violència de gènere a la plaça del Bosc, a les 17.30 h, amb el grup Nameless.

El grup de Dones de Can Cuiàs organitza el 29 de novembre un taller amb el títol 'Reconeixent el nostre poder personal', que anirà a càrrec de les psicòlogues Sheila Bustos i Ana Otero. L'activitat es farà al Centre Cívic Can Cuiàs i les persones interessades a assistir-hi poden contactar amb l'entitat al telèfon 675 203 489. D'altra banda, el 12 de desembre hi haurà un taller d'urbanisme feminista al Kursaal, de 17 a 19.30 h. Les inscripcions s'han de fer a oficinadona@montcada.org o aaranda@montcada.org o bé via telèfon al 935 726 474.

Darrera actualització: 26.01.2018 | 12:21