Clam per lluitar contra la violència de gènere des de tots els àmbits

Dilluns, 27 de novembre de 2017 a les 02:00

L’acte central del Dia contra la violència envers les dones a Montcada i Reixac es va convertir en un clam en contra d’aquesta xacra.

La jornada es mostrava a favor que tots els espectres socials s’hi posicionin en contra i que hi actuïn en conseqüència, “des de la cultura, l’escola, els mitjans de comunicació i fins i tot, des del replà de casa”, indica el manifest unitari que ahir divendres, dia 24, van llegir representants dels grups de dones del municipi durant la commemoració, a la plaça de l’Església. El document l’han elaborat diferents col·lectius de dones de Montcada i Reixac i demana a la societat que denunciï els casos de violència ja que “no fer-ho ens fa copartícips dels abusos”.

El manifest parla de situacions de violència que pateixen les dones arreu del món, com els matrimonis forçats, les violacions dins del nucli familiar o el rebuig social per no poder esdevenir mà d’obra, “estats de vulnerabilitat que mostren que les dones som al darrer esglaó dels drets”. El document indica que, malgrat ser insuficient, el Pacte d’Estat contra la violència les dones contempla ja com a víctimes les dones que han patit la mort dels seus fills i filles de mans de la seva parella o exparella. El manifest demana un sistema de protecció a les dones que denuncien les situacions de violència “des del minut 0” i vol fer visibles els abusos sexuals que pateixen les dones.

La regidora responsable de l’oficina d’atenció a la dona i de Polítiques d’Igualtat, Jessica Segovia, va indicar que el 25N reivindica “la necessitat de buscar solucions a aquesta xacra que prové de la societat patriarcal” i va destacar que “és molt alarmant el fenomen que s’està produint darrerament, atemptar contra els fills per fer mal les dones”. L’edil va indicar que “vivim en un sistema de crea criminals cada any”, va denunciar el tractament mediàtic que s’està donant a casos com el de Juana Rivas o ‘La manada’ “que posen el focus sobre la credibilitat de la víctima” i va demanar que el Pacte contra la Violència sigui “un instrument real i efectiu”.

L’acte commemoratiu va consistir en la interpretació de temes de rap a càrrec del tallar d’aquest estil que s’ha fet a Can Tauler, dirigit per la montcadenca Irina Casado (Lila Russia) i Kovich. Hi van prendre part joves que han format part d’aquesta activitat, com el grup K de Kilo (KV i Drago), Strom 22 i les joves Marroc tangerí. També hi va haver la lectura de relats breus, a càrrec de les montcadenques Pilar Román i M. Carmen Rodríguez, i la penjada de llaços lila a l’olivera de la plaça de l’Església.

Darrera actualització: 27.11.2017 | 12:15