L'acte central del 25N se celebra aquest divendres

Divendres, 24 de novembre de 2017 a les 09:00

La plaça de l'Església acollirà avui, 24 de novembre, les activitats centrals del programa (18.30 h), organitzat per l'Ajuntament i les entitats de dones.

Hi haurà la lectura de dos poemes sobre dones grans maltractades, un altre sobre violència sexual i un altre sobre violència econòmica i psicològica. L'acte comptarà també amb la interpretació d'un rap contra la violència masclista, a càrrec de jovent de Can Tauler. Com es ve fent al llarg d'aquesta setmana, a l'olivera de la plaça de l'Església es penjaran llaços de color violeta, un acte que una estona abans, a les 17.30 h, es farà a Can Cuiàs. El grup de dones del barri també hi llegirà un manifest.

Les violències masclistes que pateixen les dones grans és l'eix  central del programa d'enguany a Montcada i Reixac amb motiu del Dia Internacional contra les Violències de gènere. Arbres de Terra Nostra, Can Sant Joan i la Ribera llueixen des d'aquesta setmana llaços i elements de color lila en record de cada una de les víctimes dels feminicidis ocorreguts durant aquest any. Aquestes peces es van elaborar la setmana passada als Casals de gent gran de la Mina i de Montcada i Reixac.

En el marc del programa, demà dissabte, dia 25, el Grup de Dones de Can Sant Joan oferirà un concert contra la violència a la plaça del Bosc, a les 17.30 h, amb el grup Nameless. L'entitat va organitzar ahir dijous, dia 23, la projecció del documental 'Fòrum' al Casal de la Mina, un audiovisual realitzat per les dones de l'associació. El dia 22 es va projectar a l'Auditori Municipal la pel·lícula 'Free', amb la presència de la seva diretora, Lala Gomà. El film narra la vida de Hadijatou Maniu, una dona que va ser venuda als 12 anys a un terratinent, per 320 euros. El seu alliberament va posar fi a la seva situació d'esclavitud.

El grup de Dones de Can Cuiàs organitza dimecres, 29 de novembre, un taller amb el títol 'Reconeixent el nostre poder personal', que anirà a càrrec de les psicòlogues Sheila Bustos i Ana Otero. L'activitat es farà al Centre Cívic Can Cuiàs i les persones interessades a assistir-hi poden contactar amb l'entitat al telèfon 675 203 489. D'altra banda, el 12 de desembre hi haurà un taller d'urbanisme feminista al Kursaal, de 17 a 19.30 h. Les inscripcions s'han de fer a oficinadona@montcada.org o aaranda@montcada.org o bé via telèfon al 935 726 474.

Darrera actualització: 24.11.2017 | 10:00