L’Auditori Municipal celebra enguany el seu 25è aniversari

Dimarts, 8 d'octubre de 2019 a les 13:00

Els actes commemoratius seran del 8 a l'11 de novembre i inclouran 'Ilíada', amb Eduard Farelo, titelles de Companyia de Lleida i jazz i soul amb 'Tina and Joe', entre d'altres.

L’Auditori Municipal (plaça de l’Església, 12) celebra aquest 2019 els seus 25 anys de trajectòria. L’equipament va obrir portes l’11 de novembre de 1994 i coincidint amb el quart de segle, la Regidoria de Cultura i Patrimoni, amb la col·laboració de les empreses So i Llum  JC i Quam Produccions, organitza un programa d’activitats commemoratiu que l’alcaldessa, Laura Campos, i la regidora de Cultura i Patrimoni, M. Rosa Borràs, han presentat aquest dimarts, 8 d’octubre, en roda de premsa.

L’Auditori Municipal va ser capdavanter al seu moment i el nivell d’arts escèniques a Montcada i Reixac no hagués estat possible sense aquest equipament ”, ha destacat la regidora. “És de rebut que celebrem aquest aniversari ja que l’Auditori Municipal és un espai de referència cultural i social”, ha expressat l’alcaldessa. Ambdues edils han mostrat la seva satisfacció per la trajectòria d’aquest espai i han convidat la ciutadania a participar a tots els actes d’aniversari programats.

Els espectacles commemoratius començaran el 8 de novembre (21 h), amb una adaptació de ‘La Ilíada’ d’Homer interpretada per l’actor Eduard Farelo i dirigida per Juan Carlos Martel, actual director del Teatre Lliure. El muntatge, un espectacle molt premiat i reconegut, porta a l’escena la història clàssica des d’una perspectiva contemporània, que parla sobre la insalvable atracció humana per la violència, la destrucció i el caos. L’endemà, dia 9, ‘El sobrino del diablo’ hi oferirà un concert/monòleg (21 h). Juan Gómez va adoptar aquest pseudònim al 1999 i des d’aleshores, ha realitzat més de 2.000 concerts arreu d’Espanya i ha enregistrat 11 discos. També ha publicat diversos llibres i ha actuat a diferents programes de ràdio i de televisió. A Montcada i Reixac va oferir un concert amb motiu de la Festa Major 2018. Les seves cançons es caracteritzen per tenir lletres plenes d’humor i melodies de procedència eclèctica.

Una de les companyies de titelles més prestigioses de Catalunya, el Centre de Titelles de Lleida, oferirà el 10 de novembre el muntatge ‘La Jana i els tres ossos’ (12 h), adreçat a infants entre 1 i 4 anys. Es tracta d’una versió del conte popular ‘La Rínxols d’Or’, que es trasllada a una botiga de contes i joguines. Aquest grup teatral ha portat a Montcada i Reixac gairebé la totalitat dels seus espectacles. El mateix dia, a les 19 h, hi haurà l’actuació ‘Commicerto’, un recital, en clau d’humor, de peces imprescindibles del món líric i del piano, interpretada per l’actor Adrià Mas i el pianista Joel Díaz. Les entrades per a aquests quatre espectacles tindran un preu de 3 euros i es podran comprar a l’Auditori Municipal, en l’horari habitual d’obertura, i a www.mirteatres.cat, a partir d’aquest divendres, 11 d’octubre.

El dia oficial de l’efemèride, l’11 de novembre, es tancarà el programa d’actes amb els parlaments oficials i el concert de ‘Tina and Joe’, duet internacional format per la cantant de Zimbaue Tina Masawi i el músic José Azul, que a Montcada i Reixac van actuar durant la Festa Major d’enguany. Parella artística des del 2016, ‘Tina and Joe’ han fet més de 400 concerts des de la seva creació i han participat a festivals de renom com ara el de jazz de Vitòria o el de Blues de Benicàssim. Aquesta actuació serà gratuïta i per motius d’aforament, caldrà recollir-ne invitació. Se’n donaran dues per persona com a màxim. D’altra banda, del 29 d’octubre a l’11 de novembre, la sala d’exposicions de l’Auditori Municipal acollirà una mostra commemorativa, amb un recorregut informatiu de les activitats destacades realitzades a l’equipament al llarg d’aquests 25 anys.

La celebració del 25è aniversari de l’Auditori Municipal coincideix amb la convocatòria d’eleccions generals del 10 de novembre. Per aquest  motiu, l’electorat de Montcada i Reixac que vota a l’equipament de la plaça de l’Església ho haurà de fer a la Casa de la Vila (Major, 32), que per a aquesta ocasió es convertirà en col·legi electoral.

Darrera actualització: 08.10.2019 | 13:21