Cloenda dels actes commemoratius del 25è aniversari de l’Auditori Municipal

Dimarts, 12 de novembre de 2019 a les 09:00

L'Ajuntament mostra la seva aposta per la promoció i la difusió de la cultura durant el tancament del programa d'activitats commemoratives.

Un quart de segle després, l’Auditori Municipal és un equipament referent per a tothom; és l’epicentre cultural del municipi”, va dir l’alcaldessa, Laura Campos, durant els parlaments del l’acte institucional de commemoració del 25è aniversari de l’equipament de la plaça de l’Església. L’edil va destacar l’aposta municipal per la cultura com una eina “per garantir una Montcada i Reixac més justa, crítica i solidària”. La regidora de Cultura i Patrimoni, M. Rosa Borràs, va indicar que la ciutat “és capdavantera en arts escèniques i plàstiques avui dia gràcies a l’aposta per la cultura que es va fer al 1994”.

La cloenda va tenir lloc ahir dilluns, 11 de novembre i va incloure un concert a càrrec del duet Tina&Joe, amb l’acompanyament del músic Pau Cumelles. Aquesta activitat tancava el programa amb motiu de l’efemèride, que ha inclòs altres quatre espectacles: ‘Una Ilíada’, amb Eduard Farelo; el concert de la banda ‘El sobrino del diablo’; l’infantil ‘La Jana i els tres ossos’ i el muntatge d’humor i música ‘Commicerto’. La sala d’exposicions de l’equipament ha acollit una mostra amb imatges i dades sobre els 25 anys de trajectòria.

L’Auditori Municipal va ser el primer teatre públic del municipi i va acollir la primera sala d’exposicions. Més de 2.300 actes, 600.000 assistents i 300 exposicions el converteixen en un referent i motor cultural de la ciutat. L’edifici actual va ser durant la segona meitat del segle XIX el Casino del poble i als anys trenta del segle passat, l’edifici es va convertir en un magatzem de productes a granel fins que l’Ajuntament el va comprar a final dels vuitanta per convertir-lo en el que és ara.

Les seves dimensions reduïdes van condicionar des del primer moment la programació, amb obres de petit format i una aposta decidida pels muntatges infantils per crear futurs espectadors de teatre. La sala d’exposicions es va batejar amb el nom del dramaturg montcadenc Xavier Fàbregas i es va estrenar amb l’exposició del Premi Nacional de Pintura, que més tard va portar el nom de l’erudit Juan Ramon Masoliver.

L’Auditori va ser l’únic teatre públic de Montcada durant 14 anys, fins que va obrir portes el Kursaal de Can Sant Joan, l’any 2008. El 2014, va arribar la inauguració el Teatre Municipal, al Pla d’en Coll, apte per a obres de gran format.

Darrera actualització: 12.11.2019 | 09:45