L’alcaldessa de Montcada i Reixac demana a la Generalitat que mantingui els ajuts d’alimentació durant tot l’estiu

Dimecres, 29 de juliol de 2020 a les 12:00

El govern català ha anunciat que el 31 de juliol les targetes moneder per a famílies vulnerables deixaran d'estar operatives.

Alcaldes i alcaldesses de municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) –entre els quals hi ha la de Montcada i Reixac, Laura Campos– demanen a la Generalitat que replantegi la seva decisió de finalitzar els ajuts d’alimentació via targetes moneder a data 31 de juliol. Els edils demanen que aquesta cobertura es continuï donant durant la temporada de vacances no lectives de forma excepcional, davant la situació de crisi per la Covid-19, per donar resposta a les necessitats d’alimentació dels infants i adolescents de famílies vulnerables.

Els alcaldes i alcaldesses que donen suport a aquesta petició han signat una carta, en la qual argumenten aquesta sol·licitud arran la moció aprovada pel Parlament de Catalunya, a través de la qual es comprometia a donar cobertura als ajuts alimentaris per a menors vulnerables durant els mesos no lectius de l’estiu del 2020. ‘La decisió de la Generalitat de tancar les targetes moneder a 31 de juliol incompleix aquesta voluntat i amb els drets fonamentals de les famílies més vulnerables’, ha indicat l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos. Els alcaldes i alcaldesses lamenten que la Generalitat hagi pres aquesta decisió sense que els municipis hagin tingut l’oportunitat de debatre-la conjuntament per analitzar-ne les conseqüències.

Els edils apunten també que la taxa de pobresa infantil a Catalunya abans de la pandèmia era del 31% i que s’estima que a final d’any arribarà fins al 34,6% i fins al 50% en els casos de famílies monoparentals, segons les dades de Save the children. ‘Els ajuntaments continuarem donant suport d’alimentació pels nostres serveis socials perquè les famílies vulnerables són la nostra prioritat’, ha indicat Campos, qui, com la resta d’alcaldes i alcaldesses, sol·licita a la Generalitat que hi destini més recursos.

Darrera actualització: 29.07.2020 | 12:21