Municipis del Vallès Occidental demanen explicacions a la Generalitat sobre els ajuts alimentaris a infants vulnerables durant l’estiu

Dijous, 30 de juliol de 2020 a les 13:00

Els ajuntaments reclamen al govern català com desplegarà la moció aprovada al juny per donar suport les famílies desfavorides durant els mesos no lectius.

Una desena d’ajuntaments del Vallès Occidental, entre els quals hi ha el de Montcada i Reixac, demanen a la Generalitat de Catalunya que aclareixi com té previst mantenir les ajudes alimentàries a infants vulnerables durant l’estiu. Aquesta pregunta arriba després que el Departament d’Educació hagi donat instruccions als consells comarcals de cancel·lar aquest divendres, 31 de juliol, les targetes moneder per a la compra d’aliments que s’havien atorgat a famílies beneficiàries de beques menjador.

La Generalitat va atorgar aquests dispositius a final de març i a Montcada i Reixac se’n van distribuir 850, un per cada infant beneficiari de les beques menjador. Els ajuntaments es van encarregar de la seva distribució entre les famílies. ‘A Catalunya tenim un 31% de pobresa infantil, demanem a la Generalitat que compleixi els acords parlamentaris per garantir l’alimentació d’infants i adolescents més vulnerables durant l’estiu’, ha explicat la presidenta de l’Àrea Social, Mar Sempere, qui ha expressat que ‘des de la declaració de l’estat d’alarma, els governs municipals han dedicat molts esforços i recursos propis a donar les primeres atencions a la població més vulnerable, a Montcada i Reixac han estat més de 100.000 euros durant els mesos de confinament;  ara és  la Generalitat qui ha de complir amb els acords i fer-se càrrec de l’alimentació d’infants i joves en risc durant la època estival’.

Els consistoris vallesans demanen com es garantirà el suport a aquests infants i joves durant totes les setmanes de vacances i informació precisa sobre quines previsions té la Generalitat per fer complicar la moció aprovada al Parlament el 18 de juny, mitjançant la qual s’afirmava donar cobertura als ajuts alimentaris per a menors vulnerables, durant els mesos no lectius de l’estiu del 2020.

Alcaldes i alcaldesses de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, inclosa la de Montcada i Reixac, també han demanat explicacions a la Generalitat sobre la cancel·lació de les targetes moneder i com garantirà l’ajut a infants i joves vulnerables mitjançant una carta adreçada als consellers d’Educació i de Treball, Afers Socials i Família.

Darrera actualització: 31.07.2020 | 11:15