L’Ajuntament reclama explicacions a Endesa sobre els talls de llum continuats al carrer Major

Dimarts, 16 de novembre de 2021 a les 14:00

Els incidents provenen de les obres d’instal·lació del cablejat elèctric soterrat del carrer Bogatell. Hi ha previstos talls intermitents de nou aquest dimecres a primera hora del matí i al vespre.

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha denunciat els talls continuats de llum al carrer Major que s’estan produint els darrers dies provocats per l’obra de soterrament de cables elèctrics al carrer Bogatell, en el tram entre Major i Montiu. A petició municipal, aquest dimecres, 17 de novembre, personal de l’Àrea Territorial es reunirà amb caràcter d’urgència amb tècnics d’Endesa per abordar la qüestió. ‘És inadmissible la situació que està patint la ciutadania i els problemes econòmics que aquests talls estan provocant als comerços’, ha expressat l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, qui ha recordat que Endesa va comunicar a l’Ajuntament que les obres haurien d’haver-se executat entre els dies 10 i 12 de novembre.

L’edil també ha denunciat els problemes urbanístics que han suposat fins ara les obres de condicionament d’aquest carrer. ‘És el segon cop que obren la mateixa rasa i l’anterior cobriment de l’obra va ser un nyap, ens estem plantejant sancions per les molèsties que està provocant’, ha explicat.

Segons ha traslladat Endesa al departament de Serveis Municipals, l’obra s’ha complicat amb el pas dels dies. En aquests moments l’estesa de cable ha finalitzat i falta fer la connexió a la xarxa existent. Per fer-ho, cal tallar i desconnectar els centres de transformació dels quals s’alimenta i donat que aquesta operació triga un dia, es pretén que el subministrament elèctric arribi per mitjà d’un grup electrogen. Segons l’empresa, ahir dilluns, dia 15, es va instal·lar un grup electrogen al carrer Generalitat, però no va funcionar i va provocar els talls intermitents. La previsió és tornar a fer l’operació demà dimecres, 17 de novembre, i caldrà tallar el subministrament de 6 a 8.30 h i de 19.30 a 21.30 h.

Darrera actualització: 16.11.2021 | 14:52