L’Ajuntament i les entitats omplen Sant Jordi 2020 d’activitats virtuals

Dimecres, 22 d'abril de 2020 a les 20:15

El 23 d’abril hi haurà converses amb escriptors, tallers, recomanacions literàries, entre moltes altres accions.

L’Ajuntament i entitats de Montcada i Reixac han enllestit el programa de Sant Jordi 2020, que donada la conjuntura actual, se celebrarà de forma virtual. Al llarg de tota la jornada del pròxim dijous, 23 d’abril, hi haurà activitats vinculades a l’efemèride, per al públic infantil, juvenil i adult, amb tallers de roses, de cuina i d’il·lustració; recomanacions literàries; lectures compartides i entrevistes; entre d’altres.

Una de les activitats més destacades del programa són les converses en directe, mitjançant Instagram Live (@ajmontcada) a escriptors i escriptores, així com montcadencs que hagin publicat algun llibre recentment. Hi haurà connexions al matí i a la tarda i les persones convidades són Jordi Amenós, Álex Mesa, Sònia Hernández, Juan Antonio Masoliver Ródenas, Núria Gago, Antonio Alcántara, Laia Mullor, Jaume Moreno, Adrià Salas, Laura Balcell i Laila E. M. A.

Sant Jordi 2020 tindrà espai per a la literatura feminista, amb lectures compartides i recomanacions de llibres d’aquest àmbit. Per al jovent, hi haurà un escape room i dos tallers, de creació d’un fanzine i de rap. Per a la canalla, hi haurà vídeos amb tallers de manualitats i un en directe, a la tarda, de danses medievals. A més, cap a les 12 h es farà públic el veredicte del concurs de punts de llibre ‘Guanya’t un punt’ 2020, que es coneixerà mitjançant les xarxes socials de l’Ajuntament.

Les entitats del municipi ofereixen també activitats en línia per celebrar l’efemèride. Tallers de roses, de punts de llibre, lectures de la llegenda de Sant Jordi, còmics, narració de contes, entre d’altres, són les propostes de les associacions del municipi.

Per donar vida a la celebració i participar-hi a nivell particular, es proposa a la ciutadania que faci dibuixos de roses i els pengi a les finestres o balcons o bé, munti a casa una parada amb llibres. Qui ho vulgui, pot fer fotografies a les il·lustracions i a les parades casolanes i penjar-les a les xarxes socials el dia 23, amb l’etiqueta #MiRaSantJordi

El contingut íntegre del programa municipal i de les entitats, així com els enllaços als tallers i a les entrevistes en directe, es pot consultar aquí. Tots els vídeos que es generin durant la jornada també es penjaran al canal de YouTube de l’Ajuntament.

Darrera actualització: 22.04.2020 | 20:17