L'Ajuntament elabora vídeos per promoure la reducció de les deixalles amb motiu de la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Divendres, 19 de novembre de 2021 a les 10:00

Fins al 28 de novembre hi ha temps per participar al concurs de fotografies a Instagram i aquest mateix dia hi haurà un escape room al parc de la Llacuna.

  • Del 22 al 26 de novembre, cada dia es publicarà un vídeo a les xarxes socials per conscienciar sobre l'impacte dels residus sobre el planeta.
  • Els vídeos parlen de consum conscient, de la importància del comerç de proximitat i de correcta separació de deixalles, entre d'altres.
  • El concurs de fotografies a Instagram sorteja un lot d'entrades per als cinemes Montcada.

Amb motiu de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, l’Ajuntament de Montcada i Reixac ha elaborat cinc vídeos informatius, produïts per Montcada Comunicació, sobre l’impacte de les deixalles sobre l’ecosistema. Aquestes peces es viralitzaran per les xarxes socials de l’Ajuntament (@ajmontcada) del 22 al 26 de novembre, un cada dia, i pretenen conscienciar la població respecte la greu situació en què es troba el planeta, fruit d’un consum exacerbat dels recursos naturals i de la ingent generació de residus. Es vol convidar la ciutadania a potenciar hàbits sostenibles.

Cadascun dels vídeos pretén posar el focus en com contribuir de forma individual a reduir el volum de deixalles, tenint en compte que cada persona en genera una mitjana de 500 quilos l’any. Atenent a aquesta dada, es recomana evitar les compres compulsives i fer un consum conscient, apostant pel comerç de proximitat, amb bosses reutilitzables, i evitant desplaçaments en vehicle. La campanya promou el reciclatge, la reutilització i la correcta separació de deixalles a domicili i dedica un apartat a promoure el compost dels residus orgànics.

Fotografies per guanyar entrades de cinema
Fins al 28 de novembre hi ha temps per participar al concurs de fotografies a Instagram amb motiu de la Setmana Europea de Prevenció de Residus. Cal fer-se una foto al costat d’un dels cartells commemoratius de l’esdeveniment, que estan ubicats a les minideixalleries de la vila pública. Cal penjar una imatge a Instagram amb l’etiqueta #prevencióresidusMontcada i per poder optar al premi, cal que el perfil dels participants sigui públic, per tal de poder localitzar les imatges. Entre totes les persones que hi prenguin part se sortejarà un lot de 12 entrades per als Cinemes Montcada. El sorteig es farà en directe a les xarxes socials de l’Ajuntament el 30 de novembre (11 h).

Escape room per escapar dels plàstics
D’altra banda, el pròxim 28 de novembre, en el marc de la Jugatecambiental del parc de la Llacuna, hi haurà un escape room amb el nom ‘Escapem dels plàstics’, a partir de les 11.30 h. Es tracta d’una iniciativa de la Diputació de Barcelona que convida el públic familiar –l’edat recomanada dels infants és a partir dels 12 anys i els grups, entre 3 i 6 persones– a escapar d’un espai en un temps determinat, després de superar una sèrie de proves que estaran contingudes en una caixa. L’activitat busca sensibilitzar sobre la contaminació dels plàstics (en particular, els plàstics d’un sol ús i vida útil curta) amb la degradació dels sistemes ecològics, al mateix temps afectant a tot el conjunt de la cadena tròfica, incloent els humans.

Darrera actualització: 13.01.2022 | 07:07