La Xarmir engega la segona edició de la campanya per triar escola sense prejudicis

Divendres, 14 de febrer de 2020 a les 00:00

La iniciativa inclou dos cafès col·loquis amb famílies de diferents centres educatius; el 2 de març, per a secundària i el 3, per a primària.

La Xarxa Antirumors –plataforma ciutadana impulsada per l’Ajuntament– en coordinació amb Polítiques d’Inclusió i Educació, posen en marxa aquest 2020 la segona edició de la campanya per triar escola sense prejudicis, iniciada el curs passat. Aquesta acció es vincula amb la preinscripció escolar, que enguany anirà del 23 de març a l’1 d’abril, i pretén que les famílies triïn el centre on volen que estudiïn els seus fills i filles en base a la seva pròpia experiència i no condicionats per prejudicis i rumors al voltant de les diferents escoles. L’objectiu de l’acció és fer un acompanyament durant la preinscripció, amb la finalitat d’afavorir l’actitud crítica i activa de les famílies per informar-se de primera mà, reconèixer la qualitat dels centres educatius públics i posar en valor la diversitat cultural per l’adquisició d’habilitats per a la vida en un món cada cop més divers i global.

La campanya contempla dues accions principals. D’una banda, hi ha prevista la distribució per carta d’una guia informativa amb recomanacions per a totes les famílies que han d’escolaritzar un infant o jove durant el curs vinent. D’altra, es duran a terme dues sessions de debat, obertes a tothom, amb famílies de diferents centres educatius, per compartir i reflexionar sobre l’experiència que van tenir en l’escolarització dels seus fills, per tal de resoldre dubtes i oferir recomanacions. Les trobades tindran lloc a la Casa de la Vila (Major, 32), a les 17.30 h; el 2 de març, per a secundària i el 3 de març, per a primària. Es recomana confirmar assistència al correu electrònic montcadaantirumors@gmail.com o bé, via whatsapp, al 640 673 620.

Darrera actualització: 14.02.2020 | 12:59