La preinscripció escolar per al curs 2020-2021 es farà del 13 al 22 de maig

Dijous, 7 de maig de 2020 a les 19:00

Els tràmits s’hauran de fer preferentment per via telemàtica i la fórmula presencial, només en casos excepcionals.

La Generalitat de Catalunya ha anunciat aquest dimecres, 7 de maig, que la preinscripció escolar per al curs 2020-2021 a educació infantil, primària i secundària anirà enguany del 13 al 22 de maig. Les sol·licituds s’hauran de presentar de forma telemàtica de forma preferent, com a prevenció davant el coronavirus, i el sistema presencial, de caràcter extraordinari, es farà del 19 al 22 de maig, al centre que es vol com a primera opció i caldrà demanar-cita prèvia, per mitjà de les webs de cada escola o institut o bé, a la del Departament d’Educació.

Per via telemàtica, les famílies hauran d’omplir un formulari i enviar la documentació necessària –escanejada o amb una fotografia digital– mitjançant un correu electrònic a l’adreça del centre que es vol com a primera opció. La consulta dels resultats del procés en tots els ensenyaments també es farà per Internet.

Pel que fa a la preinscripció presencial, les cites es donaran del 19 al 22 de maig i serà accessible des dels webs dels centres educatiusinformació que hi haurà d’estar en un lloc ben visible, amb l’horari, telèfon, correu electrònic i amb l’eina digital de cita prèvia– i des del web del Departament d’Educació. Cada escola o institut determinarà el seu propi horari d’atenció al públic. Pel que fa a les mesures de seguretat, els centres hauran de treballar amb el menor personal possible, ho faran amb mampares separadores i disposaran de guants, mascaretes i gel hidroalcòholic. S’ha de garantir la neteja diària dels llocs utilitzats i l’organització de l’espai ha de permetre ocupar-ne el menys possible, tot garantint, però, els dos metres de separació entre les persones, ja sigui entre el personal treballador com entre les persones que esperen ser ateses i a l’entrada i a la sortida del centre.

A causa del tancament per la COVID-19, els centres educatius no han estat a temps de dur a terme la jornada de portes obertes i només podran obrir per als tràmits de la preinscripció, per tant, no hi haurà la possibilitat de visitar els equipaments. Per aquest motiu, el Departament d’Educació demana als centres que incloguin als seus webs informació detallada de les seves instal·lacions i del seu projecte pedagògic. Consulteu aquí la relació de portes obertes virtuals.

D’altra banda, la preinscripció per als ensenyaments postobligatoris serà: del 27 de maig al 3 de juny en el cas de batxillerat; del 2 al 8 de juny els cicles de grau mitjà d’FP i d'arts plàstiques i disseny; i del 10 al 17 de juny, en el cas dels cicles de grau superior d’FP i d'arts plàstiques i disseny. En cas que sigui necessari modificar el calendari per causa de força major, les noves dates es faran públiques al web Estudiar a Catalunya. L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha avançat que en breu s’informarà del calendari i del procediment a seguir per a la preinscripció a les escoles bressol municipals.

Darrera actualització: 18.05.2020 | 12:47