El curs 2020-2021 hi haurà una línia més de P3 i de primer d'ESO

Dilluns, 11 de maig de 2020 a les 00:00

La preinscripció escolar a infantil, primaria i secundària serà del 13 al 22 de maig.

Montcada  i  Reixac  ampliarà  la  seva  oferta  de  places  a  educació infantil i secundària per  absorbir  l’increment de matrícula. En educació infantil, les dades de què disposa l’Ajuntament indiquen que un total de 388 infants farà P3 el curs vinent. La  Generalitat ha anunciat la creació d’un  segon  grup  de  P3  a  l’escola  Font  Freda. ‘Aquesta decisió suposa que després de molts anys, la ràtio máxima a infantil i primaria als centres educatius sigui de 24 alumnes’, ha expressat la regidora d’Educació, Jessica Segovia. Pel que fa a 1r d’ESO, la previsió és que s’hi incorporin 433 joves. Hi  haurà  una  classe  més  que  aquest curs,  ja  que  el  Mas  Rampinyo  esdevenindrà  el  segon  Institut  escola  del  municipi (el primer va ser El Viver),  i  acollirà  dues  aules  del  primer  curs de la secundària obligatòria. D’altra banda, l’institut Montserrat Miró  perdrà  un grup.

La preinscripció al curs 2020-2021 a educació infantil, primària i secundària serà del 13 al 22 de maig. Les sol·licituds s’hauran de presentar de forma telemàtica de forma preferent, com a prevenció davant el coronavirus, i el sistema presencial, de caràcter extraordinari, es farà del 19 al 22 de maig, al centre que es vol com a primera opció i caldrà demanar-cita prèvia, per mitjà de les webs de cada escola o institut o bé, a la del Departament d’Educació.

Per via telemàtica, les famílies hauran d’omplir un formulari i enviar la documentació necessària –escanejada o amb una fotografia digital– mitjançant un correu electrònic a l’adreça del centre que es vol com a primera opció. La consulta dels resultats del procés en tots els ensenyaments també es farà per Internet.

Pel que fa a la preinscripció presencial, les cites es donaran del 19 al 22 de maig i serà accessible des dels webs dels centres educatius –informació que hi haurà d’estar en un lloc ben visible, amb l’horari, telèfon, correu electrònic i amb l’eina digital de cita prèvia– i des del web del Departament d’Educació. Cada escola o institut determinarà el seu propi horari d’atenció al públic. La situació actual ha impedit als centres organitzar les jornades de portes obertes prèvies a la preinscripció. Per aquest motiu, n’han elaborat de virtuals i les podeu consultar aquí. També en teniu informació a les guies educatives de primària i secundaria.

Darrera actualització: 18.05.2020 | 12:49