La campanya ‘Passa-la’ recull 150 quilos de roba i registra 61 intercanvis

Dimarts, 7 de novembre de 2023 a les 09:00

Aquesta iniciativa pretén fomentar l’ús de la roba de segona mà com a alternativa al consum tradicional.

La setmana d’intercanvi de roba, emmarcada en la campanya ‘Passa-la’, s’ha tancat amb un total de 154,5 quilos recollits i un total de 61 intercanvis. L’acció, en coordinació amb l’Associació Andròmines, va tenir lloc a final d’octubre, a cinc punts del municipi, amb l’objectiu que la ciutadania hi portés roba usada que ja no fes servir per deixar-la en contenidors habilitats per a aquesta activitat o bé, s’emportés altres peces, afavorint així l’intercanvi.

Volem donar continuïtat a aquest tipus d’accions per mostrar que l’ús de roba de segona mà és una alternativa de consum tan vàlida com el mercat convencional i molt més sostenible”, ha explicat la regidora de Serveis Municipals i Espai Públic, Dámaris Sánchez. El mercat d’intercanvi va visitar cinc espais: carrer Rocamora (zona centre), Plaça Nicaragua (Can Sant Joan), Parc del Turó Blau (Can Cuiàs), plaça de la Ribera i accés al pont de la Salle (Montcada Nova-Pla d’en Coll). La participació de la ciutadania ha estat desigual en funció dels barris; a Can Sant Joan i a la Ribera s’ha concentrat el màxim d’intercanvis.

On portar la roba que ja no utilitzem?
Andròmines compta amb una botiga d’articles de segona mà, entre els quals s’hi pot trobar roba a bon preu. Aquest establiment es troba al polígon la Ferreria (Progrés, 29) i obre de dilluns a divendres, de 9 a 13.30 h i de 16 a 19 h; i els dissabtes, de 10 a 13.30 h.

D’altra banda, Montcada i Reixac disposa d’una quinzena de contenidors tèxtils que estan distribuïts per tot el municipi i que permeten allargar la vida de la roba. En aquests bidons es pot portar qualsevol residu tèxtil (peces de roba de vestir, roba de la llar, draps…) i articles de marroquineria (sabates, bosses, carteres…). No es poden deixar moquetes, catifes ni ombrel·les ni tèxtil sanitari (bolquers, compreses…).

Darrera actualització: 08.11.2023 | 10:33