Campanya per fomentar la recollida de roba per reutilitzar

Dilluns, 9 d'octubre de 2023 a les 14:00

La iniciativa ‘Si ja no et val, passa-la!’ pretén donar un impuls al reciclatge de roba de segona mà amb la instal·lació, entre el 23 i el 27 d’octubre, de punts d’intercanvi i de recollida en diferents indrets del municipi.

Amb el nom ‘Si ja no et val, passa-la!’, l’Ajuntament impulsa una campanya especial de recollida de roba per reutilitzar que es farà entre el 23 i el 27 d’octubre, de 16 a 19 h, en diferents punts del municipi. Aquesta iniciativa, que amb la col·laboració d’Andròmines permetrà l’entrega i la recollida de roba de segona mà, es farà en aquestes ubicacions:

Dilluns 23, carrer Rocamora (Montcada Centre)
Dimarts 24, plaça Nicaragua (Can Sant Joan)
Dimecres 25, parc del Turó Blau (Can Cuiàs)
Dijous 26, plaça de la Ribera (La Ribera)
Divendres 27, pont de La Salle (Pla d’en Coll)

"L’objectiu d’aquesta campanya és conscienciar a la població que la roba que ja no s’utilitza pot tenir una segona vida que pot ajudar molta gent i, de retruc, minimitzar les conseqüències mediambientals que genera la seva fabricació", ha explicat Dámaris Sánchez, regidoria de Serveis Municipals i Espai Públic. La campanya es farà durant aquestes dades coincidint amb el canvi d’armari que te lloc a la majoria de llars amb l’arribada del fred.

Montcada i Reixac disposa d’una quinzena de contenidors tèxtils que estan distribuïts per tot el municipi i que permeten allargar la vida de la roba. En aquests recipients es poden portar qualsevol residu tèxtil (peces de roba de vestir, roba de la llar, draps…) i articles de marroquineria (sabates, bosses, carteres…). No es poden deixar moquetes, catifes ni ombrel·les ni tèxtil sanitari (bolquers, compreses…). Consulta en aquest enllaç la ubicació d’aquests contenidors de color lila.

Darrera actualització: 10.10.2023 | 09:13