El mercat d’intercanvi de roba s’instal·larà un cop al mes a un barri diferent

Divendres, 26 de gener de 2024 a les 14:00

La iniciativa es posa en marxa els dies 1 i 2 de febrer a Can Sant Joan i pretén promoure un model alternatiu de consum d’articles tèxtils.

El mercat d’intercanvi de roba es farà un cop al mes a diferents barris del municipi. “Al 2023 vam recollir de forma selectiva un total de 63.746 quilos de roba; estem per sota de la mitjana catalana; amb aquesta acció aconseguirem que per cada quilo de roba que reutilitzem, reduïm 25 quilos de CO2 a l’atmosfera”, ha explicat la regidora de Serveis Municipals, Dámaris Sánchez, qui també ha destacat la tasca social d’aquesta iniciativa, ja que “contribuïm a una societat més solidària”, ha indicat.

L’acció, en coordinació amb l’Associació Andròmines, pretén que la ciutadania hi porti roba usada que ja no utilitzen per deixar-la en contenidors habilitats per a aquesta activitat o bé, s’emporti altres peces, afavorint així l’intercanvi.

El calendari del mercat d’intercanvi de roba és el següent:

1 i 2 de febrer. Plaça Nicaragua (Can Sant Joan)
7 i 8 de març. Plaça del Poble (Terra Nostra)
4 i 5 d’abril. Carrer Guadiana, cantonada amb passeig Rocamora (zona centre)
2 i 3 de maig. Plaça Salvador Espriu (Mas Rampinyo)
6 i 7 de juny. Plaça de la Ribera (La Ribera)
4 i 5 de juliol. Avinguda de la riera de Sant Cugat, 26 (Font Pudenta)
5 i 6 de setembre. Rambla dels Països Catalans, cantonada Camí de la Font Freda (Montcada Nova)
3 i 4 d’octubre. Plaça de la II República (Mas Duran)
7 i 8 de novembre. Parc del Turó Blau (Can Cuiàs)

Els mercats de febrer i març es faran de 15 a 19 h i la resta, de 16 a 19 h.

On portar la roba que ja no utilitzem?
Andròmines compta amb una botiga d’articles de segona mà, entre els quals s’hi pot trobar roba a bon preu. Aquest establiment es troba al polígon la Ferreria (Progrés, 29) i obre de dilluns a divendres, de 9 a 13.30 h i de 16 a 19 h; i els dissabtes, de 10 a 13.30 h.

D’altra banda, Montcada i Reixac disposa d’una quinzena de contenidors tèxtils que estan distribuïts per tot el municipi i que permeten allargar la vida de la roba. En aquests bidons es pot portar qualsevol residu tèxtil (peces de roba de vestir, roba de la llar, draps…) i articles de marroquineria (sabates, bosses, carteres…). No es poden deixar moquetes, catifes ni ombrel·les ni tèxtil sanitari (bolquers, compreses…).

Darrera actualització: 26.01.2024 | 18:19