La campanya municipal ‘Reconnecta’t’, a la via pública

Dimecres, 18 de novembre de 2020 a les 00:00

El PASSA està fent diferents accions de prevenció de l’ús abusiu de les pantalles.

La campanya municipal ‘Reconnecta’t’ està present al mobiliari de publicitat urbà de la via pública, des d’aquesta setmana. Aquesta acció pretén prevenir sobre els problemes físics, socials i cognitius que pot comportar un ús abusiu de les pantalles entre infants i joves. La iniciativa neix del Pla Local en Prevenció de Drogues 'En positiu' i se centra en prevenir i sensibilitzar sobre el bon ús de les pantalles, amb diferents accions que tindran lloc durant el curs escolar 2020-2021.

La coordinació del programa d’activitats la duu a terme el servei municipal PASSA, que ja ha dut a terme tallers preventius a l’escola El Turó, aquest mes en farà un altre a l’institut La Ferreria i en té diversos més programats per al gener. Alumnat de quart d’ESO de l’institut Montserrat Miró està tractant l’addicció a les pantalles en el marc de l’assignatura de serveis a la comunitat i treballaran i elaboraran materials audiovisuals sobre aquest tema.

Les activitats i els missatges de la campanya –il·lustrats pel dibuixant Javigaar– es divideixen en quatre franges d'edat: de 0 a 3, 4 a 7, 8 a 12 i més de 12 anys. Respecte la canalla més petita, el pròxim 10 de desembre, la mestra i pedagoga Anna Ramis oferirà una xerrada en línia basada en el seu llibre ‘De 0 a 3, res de pantalles?’, en el qual explica que hi ha evidències científiques que demostren que l’ús en aquesta franja d’edat pot comportar perjudicis en la salut física, mental i relacional dels infants. Les persones interessades a participar-hi, han de fer inscripció prèvia al PASSA (passa@montcada.org; 633 334 753).

La prevenció de l’ús de pantalles també s’està treballant per mitjà de la campanya ‘Controles?’, de la Diputació de Barcelona, que ha adaptat la seva exposició presencial en un format virtual que es pot seguir per lliure, tot i que es recomana fer-ho amb visites guiades. Aquest dijous, 19 de novembre, hi ha una formació en línia per a famílies d’alumnat de primària i secundària (18 h), a la qual s’hi pot assistir contactant prèviament amb el PASSA. El servei municipal també ha dut a terme tallers de ‘Controles?’ amb alumnat de secundària de l’escola Ginesta i formació a professionals.

Darrera actualització: 19.11.2020 | 18:36