‘Esglésies amagades’ comença oficialment amb una visita teatralitzada a Reixac

Dilluns, 25 de juny de 2018 a les 12:00

L'activitat tindrà l'1 de juliol i per facilitar-hi l'assistència, s'ha habilitat un servei d'autobús gratuït des de la plaça Lluís Companys fins a Vallençana.

Una visita teatralitzada a l’església de Reixac servirà per inaugurar oficialment ‘La ruta de les esglésies amagades’ a la ciutat. L’activitat tindrà lloc el pròxim diumenge, 1 de juliol, a les 12 h, i s’emmarca en ‘Les festes de Sant Pere 2018’, que es viuen durant tot el cap de setmana en aquest espai de la Serralada de Marina, organitzades per l’AV de Vallençana-Reixac i Amics de Reixac. L’Ajuntament posa a disposició de les persones que vulguin pujar diumenge a Reixac un servei d’autobús gratuït des de la plaça Lluís Companys, a les 11.30 i a les 12.30 h, d’anada cap a Vallençana, i a les 12 i a les 13.30 h, de tornada al centre. De 10 a 12 h, hi haurà portes obertes al temple. L’Ajuntament, mitjançant el Museu Municipal, també organitza una mostra d’eines i un tast de vins l’1 de juliol a Reixac, en el marc del programa ‘La vinya i el vi a Collserola’.

Montcada i Reixac ha entrat a formar part de la 'Ruta de les Esglésies amagades', una iniciativa impulsada per entitats i ajuntaments de municipis limítrofs per difondre el patrimoni arquitectònic i l'art romànic del Vallès. Les esglésies de Reixac (Montcada i Reixac), Santa Maria de Gallecs (Mollet del Vallès), Santa Maria l'Antiga, Santiga (Santa Perpètua de Mogoda) i Sant Cebrià de Cabanyes (Sant Fost de Campsentelles) tenen com a denominador comú que van ser l'epicentre de les seves comunitats fins que la història i el desenvolupament urbà va atorgar un paper principal a d'altres temples, transformant-se en esglésies sufragànies. No obstant, la seva forta personalitat ha aconseguit que aquests quatre monuments llueixin avui dia amb esplendor en mig d'entorns agrícoles i forestals.

'La Ruta de les esglésies amagades' es va posar en marxa al 2015, a iniciativa del Centre d'Estudis Molletans (Mollet del Vallès), el Cercle de Recerques i Estudis (CREM) de Santa Perpètua de Mogoda i Amics de Cabanyes, de Sant Fost de Campsentelles, amb el suport dels respectius ajuntaments. Ara s'hi ha afegit el Museu Municipal i l'Ajuntament de Montcada i Reixac. Per donar a conèixer aquests elements patrimonials, es programen portes obertes i visites guiades. A Reixac, serà el quart diumenge de cada mes, de 10 a 12 h. No cal inscripció prèvia i a les 11 h començarà una visita guiada la recinte. Fora d'aquest horari, l'entrada és lliure, tot i que la persona informadora està a la seva disposició. Pel que fa a la resta d'esglésies incloses a la ruta, Santiga obre portes el segon diumenge de mes, de 10.30 a 13.30 h; Gallecs, el tercer diumenge de mes, de 12 a 14 h, i Sant Cebrià, tots els diumenges i festius, de 9 a 11 h.

Darrera actualització: 25.06.2018 | 09:58