Els Premis Esportius inclouen un nou guardó triat per votació popular

Dimecres, 21 de març de 2018 a les 12:00

Es podrà concedir a persones més grans de 18 anys que hagin destacat per la seva contribució al món esportiu, ja sigui com a esportista o per qualsevol altre aspecte.

Els Premis Esportius 2018, que organitza l'Institut Municipal d'Esports i Lleure (IME) i que es lliuraran el 5 de juliol, incorporen una novetat, un guardó que es triarà per votació popular. Es podrà concedir a persones més grans de 18 anys que hagin destacat per la seva contribució al món esportiu, ja sigui com a esportista, membre de l'equip directiu, com a simpatitzant, persona col·laboradora o qualsevol altre aspecte que es pugui vincular amb la promoció de l'esport. Tot el procés de votació popular, que es dividirà en tres fases, es farà mitjançant la plataforma 'Montcada Participa' (participa.montcada.cat), que es va posar en marxa amb motiu dels pressupostos participatius.

'Els Premis Esportius ja estan plenament consolidats a la ciutat i ara hem volgut donar un pas més i obrir l'oportunitat a la ciutadania perquè pugui proposar candidatures', ha explicat el regidor d'Esports, Salvador Serratosa. Tothom que vulgui podrà optar-hi a títol particular o bé, presentar la candidatura d'una altra persona –sempre i quan aquesta hi estigui d'acord– omplint un formulari que estarà allotjat al portal. En aquest full hi haurà de constar les dades personals i de contacte i una explicació i justificació de la proposta.

La presentació de candidatures anirà del 3 al 30 d'abril. El jurat dels Premis avaluarà la viabilitat de les propostes presentades i un cop feta aquesta revisió, començarà la primera fase d'elecció de candidatures, del 15 al 30 de maig. Durant aquests dies, la votació serà pública i les persones que hi accedeixin podran consultar com va el recompte de vots. Les tres candidatures més votades –en cas d'empat, la classificació serà exaquo– seran les que optin a la final i les votacions a les tres propostes finalistes anirà de l'1 al 15 de juny. En aquesta ocasió, el recompte de vots no serà visible a la ciutadania, per mantenir la sorpresa cara la gala d'atorgament dels guardons. La resta de Premis Esportius 2018 –millor esportista masculí, millor esportista femenina, millor entitat, millor entrenador i millor equip– els decidirà el jurat, com ve sent habitual.

Darrera actualització: 20.03.2018 | 11:59