Els infants i joves reconeguts al Guanya't reben el seu premi

Dimecres, 17 de juny de 2020 a les 20:00

El Parc Antiga Cerveseria ha acollit el lliurament aquest dimecres, 17 de juny, el primer acte oficial després de l'estat d'alarma.

Una trentena d'infants i joves ha rebut aquest dimecres, 17 de juny, el seu premi o accéssit del concurs de punts de llibre Guanya't un punt. L'acte s'ha celebrat al Parc Antiga Cerveseria, amb les mesures de seguretat pertinets i amb l'accés limitat als premiats i els seus familiars, que prèviament havien confirmat la seva assistència. Aquest esdeveniment ha estat el primer acte oficial convocat per l'Ajuntament de Montcada i Reixac després de decretar-se l'estat d'alarma per la pandèmia del coronavirus, el passat 14 de març. A aquesta circumstància s'ha referit l'alcaldessa, Laura Campos, mostrant la seva satisfacció per poder tornar a organitzar un acte públic. 'Durant un temps haurem de fer les activitats com avui, amb mascaretes i amb distància de seguretat, però em fa molta il·lusió tornar a organitzar un acte després del confinament', ha expressat l'edil, qui ha agraït als infants i joves el seu comportant durant aquests mesos, per la seva comprensió i responsabilitat.

La regidora de Cultura i Patrimoni, M. Rosa Borràs, ha destacat la qualitat de les obres presentades i ha avançat que si les circumstàncies ho permeten, l'Ajuntament muntarà una exposició itinerant amb tots els punts de llibre participants, que enguany han estat 2050. L'edil ha destacat el paper dels centres educatius en el Guanya't, ja que 'el certamen forma part de les activitats del curs vinculades a les arts plàstiques'. El veredicte i lliurament de premis del Guanya't es fa habitualment coincidint amb Sant Jordi, però el confinament va impedir celebrar l'acte a l'abril, tot i que el dia 23 es va fer públic el nom dels infants i joves guanyadors per mitjà dels mitjans de comunicació locals i les xarxes socials.

El jurat del certamen, format per professionals del disseny gràfic i personal municipal, es va reunir abans de la declaració de l’estat d’alarma i per això es van poder triar els punts de llibre guanyadors i imprimir-los i es posaran a disposició a la ciutadania un cop els equipaments tornin a la plena normalitat. Per categories, a la dels infants més petits (P3, P4 i P5), hi han optat 538 nens i nenes. Els guanyadors són India Flaquer i Júlia Bolívar, i els accèssits per a Lucía Guzmán, Pol Salazar, Eric Llans, Martí Lacouture i María Torné. A la categoria d’infants de primer i segon de primària, s’hi han presentat 425 punts; els premis han recaigut en Héctor López i Taha Taourarti Khaddaoui, mentre que els accèssits han estat per a Iván Jiménez, Álvaro Barcaiztegui, Natasha Sofía Odion i Alex Carriel.

A la categoria de tercer i quart de primària, han optat 506 creacions. Els premis han anat a parar a Albert Gisbert i Ilias Khamal Enakachi i els accèssits, a David Simal, Altair Hernández, Enzo Herrero, Pol Dieste i Alicia Castilla. A la secció de cinquè i sisè de primària, els guardons han estat per a Irene Baeza i Soukaina Asakkach, accèssits per a Annie Burgos, Candela Cendón, Marc López, Amina Raja Muhammad i Paula Gracia. La categoria de primer i segon d’ESO ha rebut 91 punts i els premis han estat per a Irune Escrivà i Leire Puntas, mentre que els accèssits han anat a parar a Víctor Talavera i Lele Hu. A la categoria de tercer i quart d’ESO hi han hagut 62 participants; els premis han estat per a Mireia Hernández i Lamyaa Assaiba Akouk i els accèssits, per a Nadia López i Emma Balmaseda.

Les imatges dels infants i joves premiats les podeu veure als espais de Facebook i Instagram de l'Ajuntament de Montcada i Reixcac.

 

Darrera actualització: 17.06.2020 | 20:06