Els carrers acullen el projecte educatiu ‘Un instant, una història’

Dijous, 21 de novembre de 2019 a les 10:00

Alumnat de Montcada i Reixac ha documentat un total de 35 espais del municipi i la informació es pot obtenir mitjançant un codi QR ubicat a cada punt investigat.

El projecte ‘Un instant, una història’ s’ha desplegat ja al municipi. Es tracta d’una iniciativa produïda per l’alumnat de tercer a primària de set centres educatius públics del curs passat, coordinada pel Centre de Recursos Pedagògics. Els infants han investigat sobre la història de persones i espais del municipi, mitjançant la recerca i amb entrevistes a testimonis, i el projecte ha vinculat tots els seus treballs mitjançant set itineraris, que tracten àmbits com l’educació, el treball, les reivindicacions històriques, els canvis de la ciutat o el veïnat, entre d’altres.

L’alumnat ha treballat una sèrie de competències de l’aprenentatge: l’escolta, la interpretació de dades, la documentació i l’elaboració d’un text a partir del relat oral. Aquesta informació es podrà consultar mitjançant un codi QR que hi haurà a la via pública, a cada punt on s’aturen els itineraris. Tota aquesta informació es pot consultar per mitjà de l’aplicació i la plataforma de georeferència Mobile History Map. En total hi ha 35 punts documentats. “Aquesta activitat té molt valor perquè connecta el passat i el present, us convidem a que l’experimenteu i gaudiu d’aquest intens treball de l’alumnat”, va explicar l’alcaldessa, Laura Campos, durant l’acte de presentació del projecte, ahir dimecres, 20 de novembre, coincidint amb la festa dels Drets dels Infants.

Darrera actualització: 21.11.2019 | 11:13