Un projecte dels centres educatiu públics de primària documenta la història del municipi

Dimecres, 19 de juny de 2019 a les 00:00

A la iniciativa han participat els alumnes dels cursos de tercer a sisè de primària dels set centres educatius públics de Montcada i Reixac.

El projecte ‘Molts barris diferents, una ciutat única’ s’ha presentat aquest matí a la Casa de la Vila. L’experiència ha estat coordinada pel Centre de Recursos Pedagògics de la Generalitat de Catalunya. A la presentació han assistit una representació dels alumnes i l’alcaldessa, Laura Campos.

Durant aquest curs els alumnes han realitzat una gran tasca d’investigació i cerca de documentació sobre els fets, personatges, edificis i llocs més destacats del municipi. Per això, els alumnes han fet diverses entrevistes a persones que, amb els seu testimoni, han facilitat dades per a la recerca.

Tota la informació aconseguida es pot consultar per mitjà de l’aplicació i la plataforma de georeferència Mobile History Map, on els alumnes de cada centre han creat els continguts de forma col·lectiva sobre els temes i els punts d’interès. En total s’han localitzat 40 punts, amb 110 aportacions. Alguns dels temes que han investigat els alumnes són l’edifici de Montcada Aqua, l’ermita de Reixac, la figura de Joan Capella o les riuades del 1962, entre d’altres.

L’alcaldessa, Laura Campos, ha destacat “encert del nom escollit per al projecte ‘Molts barris diferents, una ciutat única’ perquè recull perfectament la realitat del municipi, que està molt fragmenta, on cada nucli de població ha generat la seva pròpia història”. Campos també ha felicitat als alumnes per la iniciativa “que demostra les grans habilitats en tecnologia digital de les noves generacions”.   

 

Darrera actualització: 19.06.2019 | 14:13