El consum de pantalles centrarà les accions del 2020 del Pla Local de Drogues

Dilluns, 2 de març de 2020 a les 00:00

El pròxim 1 d'abril hi haurà un taller amb famílies a la Casa de la Vila sobre la prevenció del consum de begudes energètiques.

Una de les principals accions del Pla Local de Drogues durant el 2020 serà una campanya de prevenció i informació sobre l’ús de pantalles, especialment entre els infants i joves. La diagnosi del Pla Local va copsar la presència i un ús molt intensiu dels diferents tipus de pantalles, principalment el telèfon mòbil, i també les videoconsoles, l’ordinador i la televisió. La reflexió sobre l’ús d’aquests dispositius es materialitzarà en diferents accions, com campanyes de comunicació, tallers a centres educatius i muntatges teatrals, entre d’altres.

La presentació d’aquestes accions va tenir lloc a la darrera sessió de la Taula tècnica del Pla de Drogues, celebrada a el 27 de febrer. Aquest ens l’integren representants de diferents agents del territori que intervenen en la prevenció, informació i seguiment dels casos de drogodependències o bé, que treballen amb jovent. Durant aquesta trobada es van avançar algunes propostes per a aquest 2020 i es va fer balanç del 2019 del Pla de Drogues i del servei PASSA, que, entre d’altres accions, s’han centrat en la prevenció del consum de begudes energètiques. Aquesta iniciativa tindrà continuïtat aquest any i, entre d’altres, el pròxim 1 d’abril n’hi haurà una xerrada per a famílies, a la Casa de la Vila (18 h). Al llarg del 2019 es van atendre al voltant de 1.500 joves en les diferents accions efectuades sobre prevenció d’alcohol, tabac, a la Festa Major i d’agents de salut.

Darrera actualització: 23.09.2021 | 11:29