Una exposició a les biblioteques reflexiona sobre el consum de drogues en la població adulta

Dilluns, 13 de gener de 2020 a les 00:00

'Entre nosaltres' es podrà veure a l'equipament de Can Sant Joan del 13 al 31 de gener i a la Biblioteca Elisenda, del 2 al 15 de març.

La Biblioteca Can Sant Joan (Turó, 45) acull a partir d’avui, 13 de gener, i fins al dia 31, l’exposició ‘Entre nosaltres’, produïda per l’entitat PDS, que pretén reflexionar sobre el consum d’alcohol i d’altres drogues entre la població adulta. Mitjançant diversos plafons, la mostra explica com les famílies activen molts mecanismes de prevenció de consums envers el jovent, però en canvi, es relaxen quan es tracta de gent adulta. La Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32) exposarà aquesta mateixa mostra del 2 al 15 de març.

Els programes de prevenció de drogodependències adreçats a la població adulta són minoritaris, tot i que està exposada a situacions de vulnerabilitat davant les drogues de la mateixa manera que el jovent, ja sigui per esdeveniments estressants (atur, separació, mort d’algun ésser estimat, malaltia...) o bé, perquè la percepció de risc que té en algunes conductes és baixa. L’exposició reflexiona també sobre l’excés de confiança o l’automedicació i inclou informació per ajudar a valorar el propi consum, en relació amb l’abús i la dependències, i recursos on es pot anar si es pensa que es podria tenir un problema amb l’alcohol o una altra droga. Aquesta acció s’inclou al Pla Local de Prevenció de Drogues i Pantalles de Montcada i Reixac.

Darrera actualització: 24.12.2019 | 12:19