El 25N a Montcada i Reixac recupera les accions de carrer i reivindica el paper dels homes en la lluita contra la violència masclista

Dimecres, 17 de novembre de 2021 a les 11:00

El programa del Dia Internacional de Lluita per l’Eradicació de les Violències Masclistes anirà del 20 de novembre al 9 de desembre.

  • L'acte central de l'efemèride serà la concentració 'Prou Violències Masclistes!' del 25N, a la plaça de l'Església.
  • Dues activitats del projecte reivindiquen de forma directa la implicació dels homes en l'eradicació de la violència, una pel·lícula i una xerrada.
  • El programa incorpora propostes promogudes des de col·lectius juvenils i veïnals.

El programa 2021 a Montcada i Reixac per commemorar el Dia Internacional de Lluita per l’Eradicació de les Violències Masclistes, organitzat pel Consell de Dones, recupera les accions reivindicatives i de visibilització a la via pública, després que l’any passat les activitats fossin gairebé totes en línia, com a mesura de prevenció de la pandèmia. Les propostes d’enguany inclouen concentracions, cinema, concerts, tallers i destaquen accions per reivindicar la implicació dels homes en la lluita contra la violència masclista.

Recuperem l’espai públic per poder reivindicar el dret a ser lliures; és molt important que la gent hi participi perquè fer-ho vol dir mostrar-te en contra de les violències masclistes i demanar la llibertat de la dona en tots els seus aspectes’, ha manifestat la regidora d’Igualtat, Femininsmes i LGTBI, Jessica Segovia. L’edil ha destacat que les xifres de feminicidis estan augmentant aquest any, ‘la violència s’està incrementant i hem de dir prou’, ha expressat. La regidora demana la participació de la ciutadania en els actes convocats a nivell municipal i també en aquells que organitzen altres col·lectius, com la marxa de torxes del 25 de novembre a partir de les 19 h (punt de sortida, plaça de l’Església), a la qual el consistori hi dona suport.

Acte central
L’acte central del programa consensuat pel Consell de Dones serà el 25 de novembre, dia oficial de l’efemèride, amb la concentració ‘Prou Violències Masclistes!’ que tindrà lloc a la plaça de l’Església, a les 18.30 h. Hi haurà la lectura del manifest commemoratiu. L’acte comptarà amb una intèrpret en llengua de signes catalana. Aquest mateix dia, a les 17 h, hi haurà un taller de pintura de samarretes i una parada de sensibilització a la plaça del Bosc, activitats a càrrec del projecte municipal La Muntanyeta Viu.

Més propostes
El programa comença aquest dissabte, 20 de novembre (11 h), amb una ruta històrica per Ciutat Vella (Barcelona), amb el nom ‘Bruixes o dones sàvies?’. Cal inscripció prèvia, fins al dia 18, a oficinadona@montcada.org o bé al 670 020 577.

El 24 de novembre (17 h) es farà un acte commemoratiu en memòria de les dones assassinades per violència masclista i una actuació musical, a càrrec d’Aura, a la plaça Bosc, activitats organitzades pel grup de dones de l’AV Can Sant Joan. El 26 de novembre (18 h), a l’Espai Jove Can Tauler hi haurà el concert d’Ania i una sessió de micro obert contra les violències masclistes. Per participar-hi, cal contactar amb l’equipament (@cantauler a xarxes o bé al 667 173 249). El Centre Cívic Can Cuiàs acollirà el 29 de novembre (19  h) el documental ‘Frabricando mujeres. ¿Consumimos violencia?’, basat en l’estudi amb el mateix nom elaborat per l’organització SETEM i que reflexiona sobre els estereotips vinculats a les dones.

Les accions per reivindicar el paper dels homes en la lluita contra la violència en són dues; la xerrada ‘Masculinitats per la igualtat. Una forma de prevenir les violències’, a càrrec de Paco Abril, d’AHIGE-Homes Igualitaris (30 de novembre, 18.30 h, Casa de la Vila); i la pel·lícula documental ‘Hombres’, que es veurà el 9 de desembre al Casal de la Gent Gran Casa de la Mina (17 h). Fins al 30 de novembre, el Centre Cívic Can Cuiàs acollirà l’exposició D.O.N.E.S, produïda per l’entitat Afocer.

Darrera actualització: 17.11.2021 | 11:36