Concentració per dir prou a la violència masclista aquest dijous a la plaça de l’Església

Dijous, 25 de novembre de 2021 a les 15:00

L’acte central del 25N a Montcada i Reixac consistirà en una performance, la lectura del manifest i el record a les dones assassinades.

L’acte central del 25N a Montcada i Reixac, consensuat des del Consell de Dones, tindrà lloc aquest dijous, 25 de novembre, a la plaça de l’Església, a partir de les 18.30 h. Hi haurà una concentració per dir prou a les violències masclistes, una performance, la lectura del manifest, els parlaments oficials; tot plegat, amb el record constant de les dones assassinades per violència masclista al llarg dels anys. Aquest dijous, a les 17 h, la Muntanyeta Viu munta una parada de conscienciació i un taller de pintura de samarretes a la plaça del Bosc (per participar al taller, cal portar la samarreta de casa). Després de l’acte central, es convida la ciutadania a participar a una marxa de torxes.

Manifest Novembre Feminista
Amb motiu del Dia Internacional per l’Eradicació de les Violències Masclistes, el Consell de Dones ha consensuat un manifest amb el nom ‘Fúria feminista contra les violències masclistes’, que exigeix polítiques públiques, recursos i mitjans suficients per a totes les dones en el sistema de protecció i de recuperació enfront de les violències masclistes i a tots els àmbits de l’administració, especialment a l’educació, la salut i la justícia.

Entre d’altres exigències, el manifest reivindica la derogació de la llei d’estrangeria, posar en valor les xarxes comunitàries, la inclusió de totes les dotes (lesbianes, transgèneres, amb diversitat funcional, de qualsevol procedència...), el dret a l’habitatge, la no discriminació salarial per raó de gènere, la integració immediata de les treballadores de la llar i de les cures a la Seguretat Social, el reconeixement de tots els drets laborals, la protecció efectiva de les dones supervivents de violència, l’eradicació de la llei mordassa, la fi de la violència policial, l’acompanyament de la infància i l’adolescència en la diversitat afectiva-sexual i corporal i de gènere i les maternitats lliures. El contingut íntegre del manifest es pot consultar a www.montcada.cat.

Programa fins al 9 de desembre
Aquest divendres, 26 de novembre (18 h), a l’Espai Jove Can Tauler hi haurà el concert d’Ania i una sessió de micro obert contra les violències masclistes. Per participar-hi, cal contactar amb l’equipament (@cantauler a xarxes o bé al 667 173 249). El Centre Cívic Can Cuiàs acollirà el 29 de novembre (19  h) el documental ‘Frabricando mujeres. ¿Consumimos violencia?’, basat en l’estudi amb el mateix nom elaborat per l’organització SETEM i que reflexiona sobre els estereotips vinculats a les dones.

Dues accions reivindiquen el paper dels homes en la lluita contra la violència; la xerrada ‘Masculinitats per la igualtat. Una forma de prevenir les violències’, a càrrec de Paco Abril, d’AHIGE-Homes Igualitaris (30 de novembre, 18.30 h, Casa de la Vila); i la pel·lícula documental ‘Hombres’, que es veurà el 9 de desembre al Casal de la Gent Gran Casa de la Mina (17 h). Fins al 30 de novembre, el Centre Cívic Can Cuiàs acollirà l’exposició D.O.N.E.S, produïda per l’entitat Afocer.

Declaració al Ple de l'Ajuntament
La sessió plenària de novembre que es va celebrar aquest dimecres a la Casa de la Vila de manera presencial es va iniciar amb la lectura d’un manifest conjunt contra les violències masclistes a càrrec de regidores dels quatre grups representats a la cambra. “Amb aquesta lectura conjunta volem reafirmar el nostre compromís en contra de les violències masclistes i de suport a la lluita feminista”, va dir l’alcaldessa, Laura Campos, tot convidant els regidors i la ciutadania, en general, a participar als actes convocats aquest dijous amb motiu del 25-N. Per la seva banda, la regidora d'Igualtat, Feminismes i LGTBI va fer, al costat d'una cartell en el que es podia llegir la frase 'Fartes de que ens assassinin', una crida a la participació i va agrair als grups municipals la seva predisposició a canviar la data del Ple que, de forma excepcional, no s'ha celebrat l'últim dijous de mes.

Darrera actualització: 25.11.2021 | 21:06