Constituïda la Comissió d'Ètica amb el nomenament dels representants de la ciutadania i de les Associacions de Veïns

Dilluns, 14 de desembre de 2020 a les 00:00

Samuel Fernández i Joan Fabián formaran part del nou òrgan, que busca vetllar per la correcta implementació del codi ètic d'alts càrrecs.

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha anunciat els set membres que constituiran la recentment creada Comissió d'Ètica del consistori, que s'encarregarà de garantir el compliment del codi ètic d'alts càrrecs aprovat a finals de 2018. Un d'aquests membres és Joan Fabián, a qui les diferents Associacions de Veïns i Veïnes de Montcada i Reixac han triat com a representant. Per la seva banda, en representació de la ciutadania del municipi estarà Samuel Fernández, qui ha estat triat per sorteig d'entre les cinc persones que es van presentar voluntàriament al procés.

La resta de la Comissió està integrada per quatre tècnics i tècniques municipals i una cinquena persona que ha estat designada per la Coordinadora de Personal de l'Ajuntament. Tots ells han d'exercir les seves funcions amb plena autonomia, independència, objectivitat i imparcialitat, actuant com a mecanisme de control intern que asseguri una correcta interpretació del codi ètic. També poden formular recomanacions i propostes de millora, tramitar possibles queixes que denunciïn el seu incompliment, promoure el contingut entre la ciutadania o emetre un informe anual amb l'activitat registrada, entre d'altres. Així mateix, no poden rebre instruccions de cap òrgan, autoritat o càrrecs municipals i estan obligats a guardar secret sobre la informació de la qual han tingut coneixement durant l'exercici de les seves funcions.

El regidor de Transparència i Bon Govern, José Domínguez, ha volgut agrair la participació de la ciutadania i de les Associacions de Veïns en aquest procés. "Seguim avançant en la transparència de l'administració i dels serveis a la ciutadania. A banda de la recentment aprovada ordenança de transparència i administració electrònica, amb la creació d'aquesta Comissió la ciutadania pot fiscalitzar el treball dels càrrecs públics perquè compleixin estrictament amb la seva tasca i garantir que es regeixin pel codi ètic", ha assegurat.

La primera reunió de la Comissió d'Ètica i que servirà per constituir aquest nou òrgan tindrà lloc aquest dimecres, 16 de desembre, en una sessió que serà virtual amb motiu de l'actual situació sanitària.

Darrera actualització: 15.12.2020 | 08:30