L’Ajuntament premia als participants del programa pilot ‘Montcada Inclou 2018’

Dimarts, 15 de gener de 2019 a les 14:00

Un total de nou joves ha participat en el programa pilot ‘Montcada Inclou’; una iniciativa que busca ajudar a persones amb diversitat funcional intel·lectual a poder incorporar-se al mercat laboral.

Aquest dimarts 15 de gener, l’Ajuntament ha fet entrega d’uns diplomes per als participants com a reconeixement per haver completat la seva formació.

L’alcaldessa, Laura Campos, ha volgut dedicar unes paraules als usuaris de ‘Montcada Inclou’, de qui ha destacat que “són capaços de fer qualsevol cosa que es proposin”. “A Montcada i Reixac apostem per la integració de tots els col·lectius en el món laboral, però sobretot i especialment per aquells més vulnerables i que tenen més dificultats. Creiem que és una situació injusta, així que l’aposta per ‘Montcada Inclou’ era clara des del principi”, ha afegit, a banda d’agrair a les empreses que han participat en el programa la seva tasca i implicació.

Les persones inscrites en el programa provenen de les associacions ‘Adimir’ i ‘Tot per Tu’, el projecte Diltet i la borsa de treball de Promoció Econòmica. Precisament una representant d’Adimir, Carolina Ibáñez, ha parlat sobre la importància d’aquesta iniciativa. “Volem agrair l’oportunitat que se’ns ha donat i, sobretot, ressaltar que quan aquestes persones s’integren en el món laboral i se’ls dóna una oportunitat, el que se’ls dóna és dignitat. La feina és el que més dignifica”, ha assegurat. Per la seva banda, Luis Pablo Jiménez, un dels joves participants, ha demanat que tothom “sigui reconegut per les seves habilitats i no per les seves dificultats”.

El programa, promogut per la Regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació i subvencionat per la Diputació de Barcelona, ha comptat amb la col·laboració de sis empreses que han acollit als participants perquè completessin aquestes jornades de pràctiques laborals: AmbHac, Centre de Dia Sira Farpalovi, Unipersonal Dia & Go, Faunarama, McDonald's i l'Hotel Sercotel Montcada.

Darrera actualització: 15.01.2019 | 15:26