9 persones amb diversitat funcional intel·lectual participen a Montcada Inclou

Dimecres, 12 de desembre de 2018 a les 00:00

Es tracta d'un programa que rep la col·laboració del món empresarial local i està adreçat a que aquestes persones puguin desenvolupar una vida laboral normalitzada.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac, mitjançant la regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació i amb la subvenció de la Diputació de Barcelona, ha participat en el projecte pilot 'Montcada Inclou 2018', en el qual es donen eines i s’ajuda a incorporar al mercat laboral ordinari persones amb diversitat funcional intel·lectual. Montcada i Reixac està lluitant perquè aquest col·lectiu tingui les mateixes oportunitats de participació en una societat justa i diversa, per tal que puguin accedir a un treball digne, en igualtat de condicions i amb els suports necessaris.

Les persones adherides al projecte han estat ateses en el Servei de Promoció Econòmica i Ocupació, tutoritzades per una tècnica que els assessora en hàbits laborals, tècniques de recerca de feina i habilitats socials per millorar la seva ocupabilitat perquè puguin accedir al mercat laboral amb més garanties d’èxit. L’objectiu és que aquestes persones entrin en contacte amb el mercat laboral, ja sigui mitjançant visites a empreses o pràctiques formatives no laborals. "Apostem per promoure la integració de tots els col·lectius al mercat laboral; tothom té dret a una oportunitat i aquest projecte ajuda el jovent a treure profit de les seves capacitats cara a assolir una vida laboral normalitzada", ha expressat el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Óscar Gil.

En aquesta primera edició han participat un total de 9 usuaris provinents de les entitats Adimir i Tot per a tu, derivats del programa municipal DiLTET i de la borsa de treball municipal. A més, 6 empreses s’han ofert per acollir usuaris per realitzar visites i/o pràctiques formatives no laborals. Les empreses i comerços adherits han estat AmbHac, Centre de Dia Sira Farpalovi, Unipersonal Dia&Go, Faunarama, McDonald's i l'Hotel Sercotel Montcada.  

  

Darrera actualització: 12.12.2018 | 14:15