Activitats del 28 de juny al 2 de juliol per commemorar el Dia de l’Alliberament LGTBI

Dilluns, 28 de juny de 2021 a les 12:00

Un dels actes més destacats del programa és la presentació pública, el dia 2, de la Taula local LGTBI.

  • La plaça de l’Església acull aquest dilluns, 28 de juny, data oficial de l’efemèride, un fotocol amb le lema ‘Montcada amb la diversitat sexual, afectiva i de gènere’.
  • ​L’Espai Jove Can Tauler organitza aquest dijous, 1 de juliol, una jam session i un concert amb el duet montcadenc A
  • El manifest de la Taula local LGTBI, que es llegeix al Ple d'aquest dilluns, alerta sobre com l'increment de l'extrema dreta està polaritzant la població i s'estan normalitzat les agressions lgtbifòbiques i els discursos d'odi.

​Amb el lema ‘Montcada amb la diversitat sexual, afectiva i de gènere’, aquest dilluns, 28 de juny, data oficial de l’efemèride, es commemora el Dia de l’Alliberament LGTBI amb una acció de visibilització del col·lectiu. De 18 a 20 h, s’instal·larà un fotocol a la plaça de l’Església perquè tothom qui vulgui es faci una fotografia i la pengi a les xarxes socials, mencionant @igualtatmir. L’acte estarà amenitzat pel grup Poker de Iaies.

Presentació de la taula LGTBI
Els actes amb motiu del Dia de l’Alliberament continuaran al llarg de la setmana. Dijous, 1 de juliol, l’Espai Jove Can Tauler (Balmes, 16) acollirà un concert a càrrec del duet de pop alternatiu A2, format per les joves montcadenques Ania Casajuana i Andrea Díaz, que ha publicat el seu primer EP, amb el nom ‘¿Y tú, qué tal?’, que van presentar per primer cop a l’Espai Poblet, en el marc de la celebració de FeM Montcada. El disc es va enregistrar íntegrament a l’estudi de gravació de Can Tauler. El concert serà a les 21 h tot i que la tarda a Can Tauler començarà a les 19 h, amb una Jam sessions. L'aforament serà limitat, per ordre d'entrada. Com marquen les actuals mesures sanitàries, caldrà portar mascareta en el moment en què no es pugui mantenir la distància d'1,5 metres de separació.

L’endemà, dia 2, tindrà lloc la presentació de la Taula LGTBI i la lectura d’un manifest, a la plaça de l’Església (21.30h). L’acte també incloure la projecció del film Pride, dirigida per Matthew Warchus, al 2014. La pel·lícula, basada en fets reals, presenta la història d’un un grup d’activistes LGTBIQ+ que decideix donar suport a les vagues mineres de 1984 al Regne Unit. Com a mesura de prevenció de la Covid-19, la plaça de l'Església es tancarà perimetralment i l'aforament serà limitat, per ordre d'entrada. D’altra banda, la Biblioteca Elisenda (Tarragona, 32) fa una exposició sobre les notícies falses al voltant del col·lectiu LGTBIQ+, que es podrà veure fins al 23 de juliol.

Manifest commemoratiu
La Taula LGTBI s'ha encarregat enguany d'elaborar el manifest commemoratiu. Entre d'altres qüestions, el document alerta sobre l'increment de l'extrema dreta i com el seu discurs està polaritzant la població i normalitzant els discursos d'odi i les agressions lgtbifòbiques. El manifest reivindica polítiques públiques que responguin a aquestes demandes, per garantir els drets de les persones LGTBI. 'Des de la Taula LGBTI de Montcada i Reixac també volem dir ben alt que no volem que ens tolerin, ni volem que ens acceptin. Exigim que se’ns reconegui, horitzonalment i sense demanar permís. Que se’ns reconegui que existim. Que estem a les institucions, als mitjans de comunicació, als serveis públics, a les botigues, a les fàbriques, a les escoles', indica el document, que es pot llegir íntegrament a www.montcada.cat. 

Darrera actualització: 01.07.2021 | 08:51