La Taula LGTBIQ+ de Montcada i Reixac neix com un espai obert per lluitar pels drets i les llibertats d’aquest col·lectiu

Dissabte, 3 de juliol de 2021 a les 00:00

Aquest grup de treball l’integren persones diverses que, conjuntament amb l’Ajuntament, impulsaran accions per reivindicar els drets LGTBIQ+.

  • La presentació de la Taula es va fer en el marc del darrer acte a Montcada i Reixac amb motiu del Dia de l’Alliberament 2021
  • El director del Centre LGTBI de Barcelona, Andreu Agustín, va participar a l’acte.

La Taula LGTBIQ+ de Montcada i Reixac ha nascut per defensar i garantir els drets de les persones LGTBIQ+, ‘una defensa que ha de ser diària i constant perquè, malauradament, estem vivint en un context on estan proliferant els discursos d’odi i les agressions lgtbifòbiques, a càrrec de l’extrema dreta’, va expressar ahir divendres, 2 de juliol, l’alcaldessa, Laura Campos, durant la presentació oficial d’aquest grup de treball. L’acte va tenir lloc a la plaça de l’Església, una estona abans de la projecció de la pel·lícula Pride, la darrera activitat del programa al municipi amb motiu del Dia de l’Alliberament 2021.

La posada en marxa de la Taula és un motiu de felicitat, ha de ser un punt de trobada i d’inflexió i ha de servir per continuar impulsant accions, idees i col·laboracions’, va apuntar l’edil. Campos va indicar que el Dia de l’Alliberament és un moment de reflexió perquè ‘ens serveix per veure tot el que hem aconseguit i els reptes que encara tenim per endavant’. En aquest sentit es va expressar la regidora d’Igualtat, Feminismes i LGTBI, Jessica Segovia, qui es va mostrar molt satisfeta de poder tirar endavant el projecte de la Taula, ‘formada per gent diversa, fet que l’enriqueix i li dona força; és un espai obert on tothom hi pot venir i lluitar pels seus drets’, va dir. L’edil va reivindicar el dret d’estimar lliurament i la necessitat d’eradicar el binarisme.

Reclams
En representació de la Taula LGTBIQ+, hi van prendre part Arnau Martínez i Jose Martínez, que van donar lectura d’un manifest que, entre d’altres punts, reclama polítiques públiques que lluitin contra les accions lgtbifòbiques, que garanteixin de ple els drets de les persones LGTBIQ+, així com l’aprovació de la Llei Trans sense restriccions. ‘No volem que ens acceptin, volem que se’ns reconegui sense haver de demanar permís’, indica l’escrit, llegit per Arnau Martínez. Els representants de la Taula va animar tothom a participar-hi ‘perquè l’opressió estructural ha de ser tractada de forma col·lectiva’, en paraules de Jose Martínez, i van agrair les persones que a Montcada i Reixac han reivindicat històricament els drets LGTBIQ.

L’acte va comptar amb la presència del director del Centre LGTBI de Barcelona, Andreu Agustín, originari de Montcada i Reixac. Agustín va destacar com Montcada i Reixac, històricament, ha reivindicat els drets socials, posant com a exemple l’activisme en contra l’atur juvenil durant els anys 80 del segle XX. ‘L’orgull de poder manifestar-se és fonamental; hem de reivindicar els drets, exercir-los, reivindicar-los i mantenir-los’, va dir Agustín, tot felicitant la Taula per la seva tasca.

Darrera actualització: 22.09.2021 | 12:50