Accions per celebrar una Festa Major sense riscos ni violències

Divendres, 11 de maig de 2018 a les 00:00

Agents educatius i de salut difondran missatges sobre prevenció de consum de drogues i alcohol i el personal de l'Espai Poblet s'ha format sobre el protocol de violències sexistes.

El Punt d'Assessorament sobre Adiccions (PASSA) col·labora un any més a la Festa Major de Montcada i Reixac amb un servei adreçat a difondre missatges sobre la prevenció del consum d'alcohol i de substàncies estupefaents, amb el nom 'Què-a-prens?'. Les nits del 18, 19 i 20 de maig, agents educatius i de salut muntaran una carpa a l'Espai Poblet (Camí de la Font Freda) que ofereixi primers auxilis, eines per gestionar els consums que es donen en ell mateix context de la festa, alcoholimetria, preservatius, fulletons i informació sobre les drogues. A més de la carpa, dos agents educatius i de salut, amb la identificació pertinent, es desplaçaran pels diferents espais de la festa, per vetllar pels possibles casos d'intoxicació etílica o altres conductes de risc.

L'objectiu d'aquest servei és reduir el consum abusiu d'alcohol i substàncies, impulsar la participació del grup d'agents de salut promogut per l'Ajuntament, oferir informació objectiva relacionada amb les substàncies, plantejar formes de consum més segures, evitar que la gent condueixi sota els efectes de l'alcohol, informar sobre les conseqüències legals associades al consm i incorporar la perspectiva de gènere en totes les actuacions.

D'altra banda, la dotzena d'entitats que s'instal·larà a l'Espai Poblet ha rebut formació sobre el protocol de violències sexistes que l'Ajuntament va posar en marxa l'any passat, amb l'objectiu que tothom gaudeixi de la festa amb llibertat. Es difondrà material de la campanya 'NO és NO! Gaudim de la Festa', per prevenir conductes sexistes durant els quatre dies de celebració.

Darrera actualització: 11.05.2018 | 12:38