Els concerts d'Ítaca Band, Pachawa Sound i Hotel Cochambre, el supertobogan i la Montcada Game Party, a la Festa Major 2018

Dijous, 3 de maig de 2018 a les 20:00

Ja és públic el cartell i el programa d'activitats que ompliran de festa i color Montcada i Reixac del 18 al 21 de maig.


App de Festa Major


Programa

Programa en PDF


El programa de Festa Major 2018 de Montcada i Reixac ja s'ha donat a conèixer en un acte fet aquest dijous, 3 de maig, a l'Auditori Municipal. El programa festiu, que es viurà del 18 al 21 de maig, combina activitats consolidades amb algunes novetats. Tradicions com el correfoc, els gegants, les puntaires, les havaneres, els castells o les sardanes; actes de caire popular com el concurs d'arròs i la sardinada; els balls i concerts o els jocs al carrer Major es combinen amb actes que ja s'estan consolidant, com la festa Holi, o les propostes esportives, que per segon any consecutiu tornen a tenir una presència destacada al programa. Torna el supertobogan, que l'any passat va tenir molt d'èxit, amb una franja dedicada al públic adult. El comerç just i la banca ètica també tindran el seu espai, amb jocs infantils i exposicions dedicats a aquest àmbit.

'La Festa Major és un eix d'unió entre tot el veïnat dels barris del municipi i expressa l'orgull d'una ciutat que celebra la seva capacitat d'unir esforços i voluntats per convertir la celebració en un espai de relació, de proximitat, de participació i de convivència", ha manifestat l'alcaldessa, Laura Campos, durant l'acte de presentació del programa. L'edil ha estat acompanyada de la regidora de Cultura i Patrimoni, Mónica Martínez; la presidenta de l'Àrea Social, Mar Sempere, i el regidor d'Esports, Salvador Serratosa.

El programa de mà es pot recollir als equipaments municipals i també es pot consultar, en format pdf, al web municipal, www.montcada.cat. Per segon any consecutiu, l'edició del llibret ha comptat amb el suport econòmic de la companyia Aigües de Barcelona (Agbar), que ha aportat 1.500 euros per a aquest fi. L'alcaldessa i el president d'Agbar, Ignacio Escudero, han signat l'acord aquest dijous al migdia.

La Festa Major té propostes consolidades i tradicionals, per a tots els públics, organitzades per l'Ajuntament i una trentena d'entitats locals. 'Agraeixo la feina de totes les persones implicades en l'organització de la Festa Major, que contribueixen a fer més gran la celebració", ha dit l'alcaldessa. El tret de sortida oficial tindrà lloc el 18 de maig, a les 19 h, a la plaça de l'Església. De la primera jornada d'activitats destaca l'espectacle familiar posterior a l'inici de les festes, el correfoc infantil i la festa amb els DJ Adrià Ortega i Marsal Ventura a l'Espai Poblet.

El carrer Major, la plaça de l'Església i el Camí de la Font Freda seran els punts neuràlgics de la celebració, amb concerts, tallers, espectacles familiars i d'altres activitats. Tornen els carrers temàtics; els dies 19 i 20 hi haurà el carrer del joc i el 21, el carrer del circ. Una de les actuacions destacades al carrer Major serà 'Còsmix', el dia 19, a les 12 h; i 'Esquerdes', el dia 21, a les 12 h. Com a propostes plenament consolidades al programa de festes, tornen la cantada d'havaneres, la trobada tradicional, el concert de l'Orquestra Maravella, el correfoc, la trobada de puntaires i el focs artificials de fi de festa. En aquesta edició s'hi afegeix un nou espai, el Parc Antiga Cerveseria (carrer Montiu), que acollirà el concert de 'Venancio y los jóvenes de antaño', el 20 de maig, a les 12.30 h.

L'Espai Poblet serà un dels punts neuràlgics per al públic jove. Una dotzena d'entitats dinamitzarà la zona, on cada nit hi haurà esdeveniments musicals. El dia 18, els DJ Adrià Ortega i Marsal Ventura; el dia 19, Ítaca Band, Pachawa Sound i Mr. Djroccat, i el dia 20, Hotel Cochambre i els montcadencs Ladilla Rusa. Per tercer any consecutiu, l'Ajuntament i l'Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixac organitzen un concurs per premiar les millors imatges de la celebració fetes pel jovent mitjançant l'aplicació mòbil Instagram. D'altra banda, la fira d'atraccions es tornarà a ubicar al Pla d'en Coll, a les antigues pistes d'atletisme.

Pel que fa a les a les activitats esportives, una de les activitats destacades serà la 'Montcada Game Party', un campionat de videojocs que tindrà lloc el dia 20, al pavelló Miquel Poblet. Un any més hi haurà bàsquet, senderisme, petanca, escacs, korfbal i la tradicional Milla Urbana. Per Festa Major també hi haurà una nova oportunitat de conèixer el patrimoni local, amb visites guiades al jaciment ibèric Les Maleses i a la Casa de les Aigües. També destaca la representació de l'obra de teatre 'Espectacular espectacle', a càrrec del grup de teatre de La Salle, el dia 20, a les 18 h, al Teatre Municipal.

Les entitats que dinamitzaran l'Espai Poblet rebran, un any més, formació perquè tothom la gaudeixi amb llibertat de la festa, en base al protocol sobre violències sexistes que es va posar en marxa l'any passat. També hi col·labora el Punt d'Assessorament sobre Addiccions (PASSA), per tal de donar missatges sobre prevenció en el consum d'alcohol i substàncies estupefaents. Tota la informació del programa es troba a www.montcada.cat i un any més, apareixerà actualitzada a l'aplicació per a telèfon mòbil 'Montcada i Reixac'.

Premis de Festa Major
El montcadenc Enric Pulido és l'autor de la imatge promocional de la Festa Major 2018. Ha guanyat el concurs de cartells, en la categoria de persones adultes, valorat en 800 euros. Els accèssits en aquest apartat, de 150 euros, han estat per a Ricardo Hermida, Esther Bernal, Salvador Lavilla i Rubén Lucas. En la categoria infantil i juvenil, els premis han anat a mans de Quim Bonastre, Andoni Jiménez, Mireia Hernández i Eduard Pascual. D'altra banda, el primer premi del Premi de Pintura de Festa Major enguany ha quedat desert i se n'ha triat un finalista, Francisco Sánchez, que ha rebut 600 euros. Les obres d'ambdós concursos s'exposaran a l'Auditori Municipal (plaça de l'Església, 12) fins al 27 de maig.

Darrera actualització: 18.05.2018 | 11:15