L'Ajuntament i la Plataforma aposten per mantenir viva la reivindicació del soterrament

Dimecres, 29 de novembre de 2017 a les 00:00

La Taula del soterrament s'ha trobat aquest matí a la reunió periòdica i ha fet una valoració positiva de la II Marxa del soterrament.

Consistori i col·lectiu ciutadà han defensat continuar realitzant accions per mantenir viu l'esperit reivindicatiu del municipi fins veure iniciades les obres a la R2. L'alcaldessa, Laura Campos, ha afirmat que "estarem atents perquè Montcada i Reixac no dóna per guanyada la lluita històrica del soterrament de la línia de França".

Durant la reunió, els representants municipals han explicat a la plataforma ciutadana el contingut de la primera reunió de la comissió de treball, integrada per tècnics municipals i de Rodalies Catalunya Renfe i d'Adif, que es va realitzar el passat 17 de novembre, per treballar en els projectes de millora de les estacions de tren de Montcada Bifurcació, Montcada i Reixac-Manresa i Montcada-Ripollet. A la trobada, el director de Rodalies Catalunya de Renfe, Félix Martín, i el sotsdirector d’Estacions d’Adif a Catalunya, Armando Brigos, van avançar el projecte per licitar la remodelació de l'estació del barri de Mas Rampinyo. El document presentat implicava el tancament perimetral de tota la zona de l'edifici i les vies i la creació d'una connexió inferior però només per a usuaris. El consistori va defensar que no es faci el tancament perimetral fins que es construeixi un pas soterri compartit entre els usuaris del transport ferroviari i els veïns per connectar els barris de Mas Duran i Mas Rampinyo per tal de garantir la seguretat i la mobilitat de les persones. En cas contrari, els veïns dels dos barris només tindrien accés d'una banda a l'altra per les escales mecàniques de l'avinguda Catalunya i pel carrer Frederic Mompou.

El president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez, ha explicat que també "es va demanar en aquella reunió que quan es facin els projectes de remodelació de les tres estacions es tingui en compte els criteris artístics, patrimonials i de participació ciutadana amb l'objectiu de crear un vincle entre els edificis ferroviaris i la ciutadania". Per la seva banda, els representants de la PTJST han demanat concretar un calendari de la renovació de tanques a la R2 que té previst realitzar Adif durant el proper any.

 

Darrera actualització: 29.11.2017 | 10:45