La II Marxa pel soterrament continua la reivindicació ciutadana fins que comencin les obres

Diumenge, 26 de novembre de 2017 a les 00:00

Prop de 200 persones han participat aquest matí a la II Marxa pel soterrament, organitzada pel consistori i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total.

Els participants han realitzat el recorregut del traçat que tindrà el soterrament de la R2 al seu pas pel municipi, des de Pla d’en Coll fins al barri barceloní de Vallbona. L’activitat reivindicativa ha finalitzat al parc del Casal de la gent gran Casa de la Mina amb parlaments oficials, les actuacions de L’Espingari, la Coral del Casal de la Gent Gran i el grup de rondalla L’Harmonia, i una botifarrada.

L’alcaldessa, Laura Campos, ha afirmat que “tot i que s’ha publicat l’anunci per a la licitació de la contractació dels estudis per a l’actuació hem de ser prudents i el consistori i la plataforma hem de continuar reivindicant el soterrament” i ha afegit que “mentrestant reclamem la millora de la seguretat de les vies i els passos a nivell i, a més, la millora de l’accessibilitat a les estacions al municipi”. Per la seva banda, el representant de la plataforma ciutadana ha explicat que “no s'ha de baixar la guàrdia i hem de reclamant a Adif i Renfe la millora de les condicions de seguretat per evitar noves víctimes a les vies".

La caminada s’ha iniciat a les 10h al monòlit en record de les víctimes del tren, situat a la Cruïlla del Soterrament al carrer Bogatell, on s’han concentrat els participants inscrits. La marxa s’ha dirigit al camí de la Font Freda, al Pla d’en Coll, on un tècnic municipal ha explicat la zona on el tren sortirà a la superfície després de recorre el municipi soterrat. El grup ha continuat pel carrer Major i han passat pels carrers Guadiana, Jaume I i Aigües fins arribar al parc de les Aigües. Els participants han seguit la seva marxa pel camí ubicat al costat del riu Besòs fins arribar a Vallbona, al punt on estarà l’altre accés al túnel. La marxa ha tornat pel Rec Comtal, que es veurà afectat parcialment per les obres, fins arribar al parc del Casal de la gent gran.

Darrera actualització: 26.11.2017 | 21:16