Un centenar d’infants i joves es beneficiarà d’un projecte terapèutic amb gossos

Dimarts, 31 d'octubre de 2017 a les 00:00

L’Ajuntament ha posat en marxa un projecte d’atenció a infants i joves entre 0 i 18 anys, que participen dels serveis de centres oberts de la Ribera i Can Sant Joan i l’espai familiar Mentrestant.

Es tracta de ‘Link’, una iniciativa d’acció social assistida per gossos de teràpia. L’objectiu d’aquest sistema és afavorir la inclusió dels infants i millorar la seva qualitat de vida i de les seves famílies. Un tècnic en intervencions assistides amb animals atén les teràpies, que pretenen que el gos sigui una eina motivadora d’ajuda per resoldre situacions o aspectes a millorar de l’infant o del seu entorn familiar i social. Les sessions pretenen utilitzar l’acceptació social del gos de teràpia, per millorar la inclusió, l’acceptació i la tolerància de la infància al seu entorn social.

Amb la finalitat que els usuaris de major edat, el jovent, s’impliquin amb les sessions d’educació assistida amb animals de teràpia, se li proposa que esdevinguin els educadors canins i s’encarreguin de guiar l’animal durant una sessió real de teràpia. Així, el jovent treballa la responsabilitat, l’atenció, la implicació, la tolerància i la inclusió. El programa potencia l’empatia, incrementa l’autestima, redueix l’estrès i també pretén conscienciar la població respecte la tinença responsable d’animals, en contra de l’abandonament i el maltractament animal

Aquest projecte és molt motivador per als infants i joves i les seves famílies; busquem els beneficis de la teràpia psicològica fomentant aquest lligam entre l'animal i la persona i, així també, sensibilitzar des de ben petits de la importància de responsabilitzar-se i evitar el maltractament amb els animals de companyia”, ha destacat la presidenta de l’Àrea Social, Mar Sempere, qui considera que aquesta experiència “serà molt positiva i la podrem ampliar en el futur, fomentant els beneficis de les teràpies entre animals i col·lectius de diferents àmbits”.

Darrera actualització: 31.10.2017 | 10:17