L’Ajuntament presenta el projecte per consolidar el sòl urbà de Vallençana Baixa

Dimarts, 10 d'octubre de 2017 a les 00:00

L’Ajuntament de Montcada i Reixac va presentar ahir dilluns, 9 d’octubre, la proposta municipal de Pla de Millora Urbana (PMU) a Vallençana Baixa, en una reunió que va tenir lloc a la Casa de la Vila i a la qual hi va assistir bona part del veïnat de la zona.

El projecte del consistori pretén que el sòl esdevingui consolidat i el sector es doti de clavegueram, asfaltat i enllumenat públic. L’Ajuntament vol acordar amb els propietaris un PMU que permetria una urbanització ràpida i econòmica de la zona. El cost de l’actuació l’ha d’assumir el veïnat i s’ha de repartir en funció de les càrregues i l’aprofitament de cada solar. El consistori pressuposta la intervenció en 1,5 milions d’euros. “No caldria soterrar les línies d’electricitat i telefonia ni asfaltar tot l’ample del carrer Quixot, sinó només la part central fent camins adoquinats per accedir a l’entrada de cada solar”, va informar a la reunió el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez.

Des que es va redactar el Pla General Metropolità (PGM) del 1976, la Vallençana Baixa, a l'igual que Reixac, no té consolidada la legalitat urbanística. L'Ajuntament no pot concedir llicències per construir fins que no recepcioni oficialment el sector; d'altra banda, la inexistència de clavegueram fa que hi hagi abocaments d'aigües fecals a la xarxa de pluvials, amb la problemàtica ambiental que això suposa. “Un dels objectius del govern és avançar en la resolució dels problemes urbanístics que arrossega la ciutat des de fa més de 40 anys”, va expressar l’edil, en referència a sector pendents de desenvolupar com Can Pomada o la Zona 21, a Terra Nostra. L’Ajuntament i el veïnat va acordar ahir tornar a reunir-se en el termini d’un mes i mentrestant es faran trobades individuals amb el personal tècnic municipal per estudiar la situació de cada solar. En paral·lel, el PMU de Vallençana Baixa s’haurà d’aprovar inicialment per Junta de Govern Local, per posteriorment sotmetre’l a informació pública.

Darrera actualització: 31.10.2017 | 13:51